El Barça fa els deures al Palau

Handbol. L’equip blaugrana enlluerna en la primera meitat (20-12) i s’assegura la victòria tot i la reacció del Rhein-Neckar. El mateix conjunt alemany o el Nantes seran el rival en els quarts de final

BARÇA LASSA 30 RHEIN-NECKAR 25

BARÇA LASSA:Möller (2); Tomàs (4), Dolenec, Pálmarsson (2), Fàbregas (4), Andersson (5), Ilic –set inicial–; Petrus (1), Aleix (1), Syprzak (5), Ariño (1), Entrerrios (2), Mem (2), Duarte (1) i À. Pascual.RHEIN-NECKAR LÖWEN:Appelgren; Radivojevic (1), Petersson (1), Guardiola, Abutovic, Talekski (6), Tollbring (5,2 p.) –set inicial–; Schmid (3), Kohlbacher (6), Mensah-Larsen, Groetzki i Lipovina (3).PARCIALS:5-1, 7-2, 10-3, 12-6, 17-9, 20-12; 22-16, 24-18, 28-22, 28-23, 30-25 i 30-25.ÀRBITRES:Nikolic i Stojkovic. Exclusions: Kohlbacher (22’) i Abutovic (51’).PÚBLIC:3.033 espectadors.

El Barça Lassa va tancar la fase de grups de la lliga de campions amb una victòria solvent, la dotzena en catorze partits, contra el Rhein-Neckar Löwen, que podria ser el seu pròxim rival en els quarts de final, a finals d’abril. De fet, el conjunt de Mannheim i el Nantes es disputaran la plaça en els vuitens de final. Una eliminatòria que el conjunt blaugrana, amb els deures fets, es podrà mirar de lluny per intentar recuperar físicament tots els components de la plantilla de cara a la fase decisiva del curs. El triomf d’ahir es va fonamentar en una primera meitat excelsa (20-12), amb una defensa molt sòlida i una alta efectivitat en atac. Després de la represa, tot i que es va abaixar el ritme, la victòria no va perillar en cap moment.

L’últim partit de la fase de grups al Palau va ser diametralment oposat al que es va jugar en la primera jornada a Mannheim (35-34). Independentment del rival i de la situació de la competició, el Barça aplica el seu full de ruta. Amb un Kevin Möller espectacular sota els pals, el conjunt blaugrana va sortir en tromba i, amb una gran eficàcia, va colpejar el rival amb un parcial de 8-2. El tècnic alemany Oliver Roggisch va intentar aturar aquesta dinàmica amb un temps mort, però el Barça, amb un impressionant Thiagus Petrus a l’eix de la defensa, continuava a tota màquina, i ja amb les primeres rotacions –Xavi Pascual va canviar sis jugadors de cop– va incrementar l’avantatge fins als 8 gols (12-4). El partit feia pujada per al Rhein-Neckar i el seu entrenador va apostar pels atacs amb set jugadors. Inicialment, l’estratègia va donar resultat (12-7), però els dos gols a porteria buida de Möller i un més de Petrus van deixar les coses com estaven abans del descans (20-12).

El Rhein-Neckar va intensificar el nivell defensiu després de la represa. Appelgren (15 aturades) va superar els números de Möller (14) a la porteria, i Schmid va poder connectar amb Kohlbacher, a la zona del pivot. L’equip alemany va escurçar distàncies fins als 4 gols (28-24), però l’exclusió d’Abutovic, i els gols de Duarte i Fàbregas, van assegurar l’èxit blaugrana en un tram final de partit en què el jove Àlex Pascual, fill del tècnic, va debutar en competició europea. El Barça aparca fins a finals d’abril una Champions en què ahir va quedar fora de combat el vigent campió, el Montpeller.

Té molt mèrit haver acabat primers amb dotze victòries en un grup tan complicat
Lasse Andersson
lateral del barça lassa
Hem plantejat el partit amb rotacions, però en aquest club sempre sortim a guanyar