Handbol

Cindric, objecte de desig del Barça i el PSG

Handbol. A Croàcia asseguren que el club francès podria pagar el traspàs més car de la història (4 milions)

El croat Luka Cindric ha esdevingut les últimes setmanes el jugador de moda de l’handbol europeu per la necessitat que ha expressat el seu club, el Vive Kielce polonès, de vendre els seus drets la temporada vinent per necessitats econòmiques del club. Així, el president del campió polonès, Bertus Servaas, va revelar que ja havia rebut una oferta pel central, que té contracte fins a la temporada 2020/2021. “Preferiria que Luka continués, però és una oferta interessant”, va dir Servaas. El Barça, tot i que va reforçar aquesta posició amb Aron Pálmarsson la temporada passada, ha de començar a pensar en un relleu per a Raúl Entrerríos (38 anys), que acaba el contracte el 2020.

El Barça, amb tot, no és l’únic i segurament principal candidat per fitxar el talentós jugador balcànic. Segons el diari croat Vecernji list, el PSG hauria ofert al Kielce uns quatre milions d’euros pel jugador per fitxar-lo l’estiu que ve. Si es confirmés, seria el traspàs més car de la història de l’handbol, i superaria els dos milions que va pagar el mateix PSG al Barça per fitxar Nikola Karabatic el 2015. Tot i que els francesos ja disposen d’un central diferencial, el jove noruec Sagosen, és comprensible que el seu entrenador, l’espanyol Raúl González, vulgui recuperar l’MVP de la final a quatre de la lliga de campions del 2017, quan el Vardar, amb Cindric a la pista i González a la banqueta, va alçar el seu primer gran títol europeu. En aquella final a quatre Cindric va ser el botxí del Barça en les semifinals –va marcar el gol de la victòria en l’última acció– i també va ser decisiu en la final contra l’altre equip que el vol fitxar, el PSG (25-24).

Cindric (1,82 m, 25 anys) es va formar al Karlovac del seu país però va començar a fer-se un nom al Metalurg Skopje macedoni i posteriorment al Vardar (2015-2018), on va ser considerat un dels millors jugadors del món en la seva posició.

El Kielce, que dirigeix Talant Duixebàev, jugarà els vuitens de final de la lliga de campions d’aquesta temporada contra el Motor Zaporíjia. El croat ha perdut protagonisme ofensiu respecte a la seva etapa al Vardar en benefici d’Alex Duixebàev i Janc Blaz.

Els traspassos més cars

Ara mateix Karabatic continua sent el fitxatge més car de la història, amb dos milions d’euros. Al voltant del milió d’euros hi ha els traspassos de Daniel Narcisse del Chambéry al Kiel (2009); del mateix Karabatic del Kiel al Montpeller; de Pálmarsson del Veszprém al Barça, i de Domagoj Duvnjak de l’RK Zagreb a l’HSV Hamburg.

EL CLUB ACTUAL

El president del Kielce va admetre que ja tenia sobre la taula una oferta del Barça

CROÀCIA

Al país del jugador diuen que els francesos volen tirar la casa per la finestra

Una rivalitat futbolística traslladada als set metres

Des que Nasser Al-Khelaifi, propietari del PSG de futbol, va adquirir també l’equip d’handbol de la ciutat (2012), el club ha intentat reunir les màximes figures de l’handbol francès i internacional. Quan ha anat al mercat s’ha trobat com un dels principals competidors el FC Barcelona, amb menys pressupost però amb molta més experiència i un planter d’èxit. Així, si en el futbol noms com Verratti, Thiago Silva, Neymar, Rabiot i De Jong –pretès pels parisencs i fitxat en última instància pel Barça–han estat objecte de controvèrsia i sovint d’enfrontament directe entre les dues entitats, en l’handbol també se les han tingut per jugadors vitals. A Barcelona, per exemple, van aconseguir convèncer Fàbregas, puntal de la selecció francesa, perquè triés Catalunya en comptes de la capital francesa. Abans, és clar, el PSG s’havia endut Karabatic del Palau, però pel camí el Barça va quedar-se la gran joia amagada de l’handbol francès: Dika Mem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)