Tennis

El Godó mira al futur

Tennis. A més de Nadal i tres ‘top ten’ més, el torneig aposta per les noves generacions amb els joves talents Alex de Minaur, Denis Shapovalov, Frances Tiafoe i Felix Auger-Aliassime en el quadre

El manacorí Rafael Nadal, la millor raqueta en terra batuda i amb onze títols al seu palmarès, continua sent el cap de cartell d’una nova edició del Barcelona Open Banc Sabadell, el 67è Torneig Comte de Godó, que també mira cap al futur. Nadal és història viva del Godó i del circuit internacional, però l’organització també aposta clarament per les noves generacions. “El quadre inclourà quatre joves que en les pròximes temporades poden estar lluitant per les primeres posicions del rànquing i pels títols dels Grand Slams. Volem fidelitzar la seva presència entre nosaltres per quan en Nadal no hi sigui”, va destacar el director del torneig, Albert Costa, en l’acte de presentació al Saló de Cent de l’ajuntament de Barcelona. Costa es referia a l’australià Alex de Miñaur (24è), que ja ha estrenat el seu palmarès a Sydney, al canadenc Denis Shapovalov, que pot vantar-se d’haver guanyat Nadal en el Masters 1.000 de Canadà del 2017, al nord-americà Frances Tiafoe, que va arribar als quarts a l’obert d’Austràlia, i al també canadenc Felix Auger-Aliassime, tot un prodigi de precocitat a 18 anys.

Nadal liderarà el selecte grup de topten en el quadre, en què també figuren el japonès Kei Nishikori (7è), vencedor a Barcelona el 2014 i el 2015, l’austríac Dominic Thiem (8è), finalista el 2017, i el jove grec Stefanos Tsitsipas (10è), finalista el 2018. En la llista també destaquen altres jugadors entre els 30 primers del rànquing, com ara els russos Karen Kachanov (13è) i Daniil Medvedev (15è), l’italià Fabio Fognini (17è), l’asturià Pablo Carreño (20è), el belga David Goffin (21è) i el francès Lucas Pouille (30è). “Dels darrers quadres que hem tingut és el millor de tots. El nivell mitjà serà molt més alt que els darrers anys”, va subratllar Costa. El director esportiu no descarta que a última hora –el torneig es disputa del 20 al 28 d’abril– hi pugui haver alguna gran incorporació, com ha passat les darreres temporades amb Andy Murray i Novak Djokovic.

El tall del quadre principal s’ha fixat en aquesta edició amb jugadors situats entre els 74 primers del rànquing, quan l’any passat havia estat en la 91a posició. Així, inicialment n’han quedat fora jugadors destacats del RCT Barcelona com ara Feli López (78è), Albert Ramos (91è) i Marcel Granollers (108è). S’haurà de veure si han de jugar la fase prèvia o si, per contra, són alguns dels cinc beneficiaris de les wild-cards.

Qui tindrà segur una invitació és David Ferrer, que té Barcelona en l’agenda com a penúltima competició en la temporada del seu comiat professional. El tennista xabià, finalista en quatre edicions contra Nadal (2008, 2009, 2011 i 2012), rebrà un reconeixement durant el torneig. També serà homenatjat Manuel Orantes i durant la competició es rebatejarà la pista número u amb el seu nom amb motiu del 50è aniversari de la primera de les seves tres victòries en el torneig, després d’una final molt disputada contra Manolo Santana.

LES FRASES

Cal que se sàpiga que l’esforç perquè vingui a jugar en Rafael Nadal és gran. Dels darrers quadres que hem tingut és el millor de tots
Nom
càrrec
Volem fidelitzar joves com De Minaur, Shapovalov, Tiafoe i Auger, que seran els líders del futur
Albert Costa
director esportiu del barcelona open banc sabadell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)