El Sabadell, fidel a la cita

Waterpolo. Les vallesanes segellen un any més la presència a la final a quatre de l’Eurolliga. La piscina de Can Llong encapçala les travesses per ser-ne la seu

CN SABADELL 11 ORIZZONTE 11

ASTRALPOOL CN SABADELL:Ester, Espar, B. Ortiz (3), Steffens (1), Maica García, Forca (3), Neushul (2) –set inicial–, M. Ortiz (1), G. Farré, Cordobés, Domènech (1), Leitón i A. Farré.EKIPE ORIZZONTE:Gorlero, Garibotti (6), Bianconi, Palmieri (1), Marletta (1), Van der Sloot (1), Koolhass –set inicial–, Aiello (2), Ioannou, Spampinato, Riccioli, Santapaola i Condorelli.PARCIALS:3-3, 2-1, 4-2 i 2-5.ÀRBITRES:Debreceni (Hongria) i Boudramis (Grècia). Eliminades per tres exclusions Mati Ortiz (Sabadell) i Koolhass (Orizzonte).

Per vuitena vegada –i setena de consecutiva– l’Astralpool CN Sabadell és un dels equips classificats per a la final a quatre de l’Eurolliga femenina. Ho va certificar ahir a la piscina de Can Llong, coincidint amb la tornada de l’eliminatòria de quarts que l’ha enfrontat a l’Orizzonte de Catània. L’empat a 11 gols va ser suficient gràcies al 9-12 favorable a les vallesanes en el partit d’anada jugat fa tres setmanes a Catània. Acompanyaran el Sabadell en la final a quatre l’Olympiacòs, el Vouliagmeni i el Pàdua, i la piscina de Can Llong té molts números de ser la seu de la cita, programada per al 19 i el 20 d’abril. La designació s’hauria de fer oficial avui, així com també els emparellaments de semifinals.

“Els tres gols que teníem d’avantatge del primer partit ens mantenien bastant tranquil·les”, comentava després del partit Bea Ortiz, màxima realitzadora ahir del conjunt vallesà –juntament amb Judit Forca– amb tres gols. La màxima golejadora del duel, però, va ser la italiana Arianna Garibotti, que es va elevar fins als sis.

De fet, la reacció final de les jugadores visitants, reflectida amb un parcial de 2-5 en l’últim quart, va frustrar les ganes de les jugadores sabadellenques de brindar una victòria a l’afició local, que va animar en tot moment. També va mostrar la seva disconformitat amb algunes decisions arbitrals controvertides, sobretot en el tram final. Una tensió que es va veure impulsada per l’elevat ritme que es va mantenir dins la piscina.

El Sabadell va arrencar amb força, fent pujar un 2-0 en els seus dos primers atacs. L’Orizzonte, però, també va mostrar bons recursos ofensius, mentre que en defensa va saber contrarestar el potencial que aporten Maica García i Paula Leiton a la boia. Després d’arribar al descans amb un 5-4, el Sabadell va assolir un avantatge de tres gols en completar un bon tercer quart (9-6). La reacció final de les italianes, però, va acabar forçant l’empat amb un darrer gol de Palmieri.

Els tres gols d’avantatge del primer partit ens mantenien bastant tranquil·les en el tram final