Tennis

La Bisbal es multiplica

Tennis. L’ITF empordanès salta de categoria, augmenta la dotació en premis fins a 60.000 dòlars i té en perspectiva continuar creixent

El torneig ITF de la Bisbal Sol Gironès continua creixent. En la seva quarta edició, que tindrà lloc entre el 13 i el 19 de maig, adquirirà la categoria 60.000+H, un salt qualitatiu important respecte de l’any passat, en què va ser un 25.000+H. En només quatre edicions, el torneig empordanès no ha repetit mai categoria. El primer any, el 2016, va ser un 10.000 –la dotació en dòlars dels premis–, l’any següent va saltar a 25.000 i el 2018, la darrera edició disputada, es va mantenir com a 25.000, però va incorporar una hac d’hospitalitat, que significa que el torneig paga l’allotjament a les jugadores i atorga un 20% més de punts per al rànquing de la WTA.

En la pròxima edició, el torneig de la Bisbal oferirà més del doble de premis i mantindrà, també, la categoria d’hospitalitat. Això ho ha fet possible, sobretot, la implicació de la secretaria general de l’Esport, que és el patrocinador més important del torneig juntament amb la federació espanyola. Segons explica Xavier Ponsatí, president del club bisbalenc, l’acord amb l’ens públic es va gestar en la visita al torneig que Gerard Figueras, secretari general de l’Esport, va fer l’any passat el dia de la final: “Li vam fer veure que, com que la Generalitat donava suport al tennis masculí col·laborant amb l’obert Godó, podria donar-ne més al tennis femení amb un torneig que, a més, es fa fora de Barcelona.” Entre el suport de les institucions públiques i l’augment dels patrocinadors privats –junts, gairebé 40–, els responsables del torneig han tingut l’argument definitiu per fer el salt de categoria més important de la seva curta història. Un salt que, a més, el situa com el millor torneig femení de Catalunya i el segon millor de l’Estat, només superat pel Mutua Madrid.

El creixement del torneig Sol Gironès, però, no sembla que s’hagi d’aturar aquí. Ponsatí assegura que l’any que ve es podria fer un nou salt i assolir la categoria de 80.000: “Aquest any es retransmetran les jornades de divendres, dissabte i diumenge a Eurosport, amb senyal produït per TV Girona. La final també es farà per TV3. La presència de la televisió crec que pot animar més patrocinadors i podem tenir el 80.000 a la punta dels dits.”

De moment, la categoria adquirida aquest any comporta algunes millores en l’organització. A diferència del 2018, en què només va passar en la final, tots els partits del torneig tindran jutges de línia i aplegapilotes. Però el més important és l’augment qualitatiu que pot experimentar la inscripció. Tot i que encara no s’ha obert la inscripció, no es descarta la participació d’algunes jugadores situades en el top 100 del rànquing de la WTA, com ara Sara Sorribes, finalista l’any passat, que ocupa la posició 75a. També està encaminada la presència de Paula Badosa (129a) i de la resta de jugadores gironines més destacades, com ara Aliona Bolsova (146a) i Marina Bassols (416a).

Les jugadores, a més, valoren que el torneig es disputi just la setmana abans de la prèvia del Roland Garros, motiu pel qual, a suggeriment dels entrenadors, el torneig es jugarà amb les mateixes boles que la competició parisenca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)