Atletisme

Un quart de segle de la Mitja del Pla de l’Estany

Atletisme. Amb motiu de l’efemèride s’ha dissenyat un recorregut més ràpid i atractiu que farà dues voltes a l’estany de Banyoles

“És una gran satisfacció i orgull.” Albert Comas, president del CN Banyoles, mostrava ahir la seva satisfacció per l’efemèride que la seva entitat celebrarà el proper 31 de març: la 25a edició de la Mitja Marató del Pla de l’Estany, que ahir va ser presentada. “S’ha planificat pensant en tot el moment en el corredor”, hi afegia Comas, convençut que els atletes han de poder gaudir al màxim de la prova.

La mitja marató, que transcorrerà pels municipis de Banyoles i Porqueres, sortirà i acabarà al CN Banyoles i tindrà un recorregut modificat per fer-lo més ràpid i atractiu. Entre altres novetats, s’ha volgut donar protagonisme a l’estany, al qual els corredors faran dues voltes (una en cada sentit) en comptes d’una, com era habitual en les edicions anteriors. El centre històric de Banyoles també serà punt de pas de la cursa, un fet valorat positivament pel regidor d’Esports de la ciutat, Jordi Congost: “La cursa serà més atractiva i els banyolins la podran seguir des de més punts de vista.” L’organització posarà a disposició dels participants quatre llebres amb ritmes diferents: 4:02 m/km (1h25), 4:30 m/km (1h35), 4:59 m/km (1h45) i 5:27 m/km (1h55). Per donar més velocitat a la prova també s’ha reduït el desnivell acumulat a la meitat (de 160 a 80 m). L’atleta banyolina i padrina de la prova, Esther Guerrero, va assegurar que, amb aquestes modificacions, el recorregut de la prova “serà molt atractiu” i pot donar com a resultat millors marques.

Les inscripcions per a la cursa continuen obertes –es tanquen el 28 de març–, però de moment ja hi ha confirmada la participació de 410 corredors, una xifra que supera la inscripció de l’any passat. “Té molt de mèrit arribar a aquesta xifra tenint en compte la quantitat de proves que s’organitzen a Catalunya”, assegura Albert Comas.

A més de la Mitja Marató del Pla de l’Estany, que començarà a les 9.35 h, el mateix dia també es disputarà la 12a Volta Popular a l’Estany, amb sortida i arribada davant del CN Banyoles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)