Ciclisme

La capitalitat en tres dies

Ciclisme. La tercera edició de la Girona MTB Challenge en el format per etapes comença demà amb 600 participants de 20 països a la ciutat

Els suïssos Stauffer Hansueli (Team Bulls) –el cap de setmana era un dels favorits a estrenar el palmarès de la VolcatBTT– i Marc Stutzmann (Texpa Simplon Team) són els caps de cartell de la cinquena edició de la Girona MTB Challenge, la tercera en el format per etapes. Adrià Noguera (Ferbikesprats.com), el vencedor de la segona edició Oriol Colomé (Esteve Team) i Guillem Cassú (Radikal Bikes), descartat en la primer etapa el 2018 per problemes mecànics i gran animador de la cursa els altres dies, formen la nòmina de corredors locals que aspiren que el triomf es quedi al país. Anna Ramírez (Jufré Vic ETB), Mónica Carrascosa (Bikezona) i Janette Solsona (Bici 3.0) són les referències en la categoria femenina.

La Girona MTB Chalenge va irrompre amb força el 2015 amb una cursa d’un dia i 100 quilòmetres, amb més d’un miler de corredors que de seguida no només van consolidar la cursa sinó que en van provocar l’expansió a les comarques gironines en format marató (Palamós, Sant Gregori i Puigcerdà) i per etapes, amb tres i 600 corredors de 20 països a la ciutat.

L’activitat comença avui amb la recollida de dorsals al parc de les Ribes del Ter, al costat de Fontajau, on s’estableix el centre logístic i d’operacions de la cursa, amb sortida i arribada de cadascuna de les etapes i tots els serveis, a cinc minuts del Barri Vell. Els participants podran fer també les tres etapes o les dues del cap de setmana, en la categoria Weekend, amb classificació pròpia. També en l’apartat competitiu es pot córrer de manera individual o per parelles –masculí, femení i mixt– en les categories absoluta i màster.

Girona Nord és la primera de les tres etapes d’aquesta tercera edició de la cursa de BTT a la capital del ciclisme global, Girona. 58 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu, el 80% dels quals són de corriols amb camps de cultiu i vegetació molt densa com a fil conductor. L’etapa reina és demà passat i té 83 km i 1.700 m de desnivell. Girona Oest té les pujades més llargues i pronunciades del recorregut en la primera meitat de l’etapa, mentre que en la segona es combinen pujades i baixades de camins dignes d’una muntanya russa. Girona Est, a les Gavarres, tanca el cercle de la cursa amb 55 km i 1.400 m de desnivell. L’etapa més curta però la que té el recorregut més exigent des del punt de vista físic.

NOMS PROPIS

Adrià Noguera, Oriol Colomé o Guillem Cassú aspiren a retenir el triomf a casa
Girona Nord
Divendres 58 km i 1.500 m D+
Girona Oest
Dissabte 83 km i 1.700 m D+
Girona Est
Diumenge 55 k i 1.400 m D+
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)