Handbol

Superar-se o patir

Handbol. El Bordils, en la pitjor ratxa del curs, rep el Barça B (19 h) sense Moreno, que té el peroné trencat

El Blanc i Verd es prepara per viure aquesta tarda (19 h) una altra jornada memorable. Ho fa amb el Bordils en la seva pitjor ratxa del curs després d’encaixar a Zarautz la tercera derrota seguida –dues desfetes, amb empat després, han superat aquest curs els de Sergi Catarain– en un partit en què Ignasi Moreno es va trencar el peroné. Una baixa, la d’un dels líders del vestidor, que s’afegeix a la del primer capità i extrem esquerre titular –no en queden al primer equip i el del filial, Carles Pou, ha estat tota la setmana malalt– Marc Prat. La capitania la completa Joan Vilanova, que arrossega un trencament de fibres que només l’habilita per jugar en defensa. Com Sergi Mach, que al País Basc ja va estar convocat i que avui jugarà, segur. Tant, com que no es vol prendre cap risc amb ell. Igual que amb Arnau Palahí, que fa setmanes que juga sense poder fer servir la seva millor arma: el llançament.

“Coneixent l’estil del Barça, la competitivitat i mentalitat, sé que esperen el partit amb candeletes. L’any passat, que nosaltres estàvem en una situació delicada, van venir amb tot i van guanyar d’1 [21-22]”, diu Sergi Catarain sobre la influència del 33-30 (17-11 al descans) al setembre en la copa. “No ve un equip lent i una de les maneres més fàcils de fer-li gol és córrer”, adverteix el tècnic, conscient que el partit no arriba en el millor moment per l’estat de la seva plantilla. El filial blaugrana, en canvi, ho té tot fet ja: “Són un equip molt jove i és clar que el seu objectiu és totalment diferent del nostre: ser professionals i fer el salt al primer equip. Molts l’han fet aquesta temporada i no poden abaixar el llistó.” “La temporada passada ens hi anava bastant en el fet que el Barça guanyés a Zarautz i no ho va fer. Molts jugadors ni van viatjar. I aquesta temporada hi ha hagut 23-33 amb l’Antequera i la següent perden a Aranda; ens hauria anat molt bé la seva victòria i no ha pogut ser.”

Amb perspectiva

“Un cop veus el calendari, com ha anat i que els de baix han fet un pas endavant... No som ni al descens: fa tres setmanes la situació era molt bona perquè acabàvem de guanyar el Ciudad Real a casa i el Zarautz, amb els dos punts i l’empat [20-20 amb Torrelavega en l’empat del partit pendent que el Bordils encara no ha recuperat, és ara vuitè amb 20 punts], ha pujat sis llocs”, explica Cata en referència a les declaracions després de perdre per 24-23 al País Basc, en les quals situava l’equip com a principal candidat a baixar. “Els dos partits que no hem estat bé han estat contra rivals directes. Pots tenir un mal dia amb el Nava i en lloc de perdre de cinc a casa perdre de dotze. Però just els dos partits que no hem estat bé són els d’Alacant [primera derrota a casa] i Zarautz”, argumenta. El Bordils té 19 punts. Un més que el primer equip que baixa (Alacant) i dos menys que el Cisne, el primer que queda fora del play-off i penúltim que visita el Blanc i Verd. Un dels partits marcats al calendari, com l’últim de la lliga amb l’Adrianenc (20 punts).

LA PRÈVIA

Venir a Bordils a jugar motiva tothom. Ells tenen clar que anirem a totes i que si ens obren la porta la tirarem a terra
Sergi Catarain
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)