Handbol

La lliga més matinadora

Amb set jornades encara per disputar-se, el Barça Lassa segella el títol de lliga amb més antelació que mai

Ja són nou les lligues consecutives dels blaugrana, mentre que en el global històric el còmput s’eleva a 26

BARÇA 40 GUADALAJARA 24

BARÇA LASSA:Pérez de Vargas; Aleix Gómez (8, 2p), Mem (5), Andersson (2) Syprzak (3), Pálmarsson (4), Ariño (1), –set inicial–, Entrerríos (2), Ilic (6), N’Guessan (2), Tomàs (-), Fàbregas (3), Petrus (2) Duarte (1) i Dolenec (1).QUABIT GUADALAJARA:Eceolaza (Donderis, de 31’ a 60’); Gallardo (4), Chema Márquez (1), Niewrzawa (5), Serradilla (-), Mellado (1), –set inicial–, Chema Celada (-), Sanz (4), Paredes (4), Nacho Moya (2,1p), Fuentes (3), Víctor Montoya (-), Cruz (-) i Simón (-).PARCIALS CADA 5 MINUTS:4-1, 6-2, 12-4, 13-7, 16-9 i 21-11 (descans), (final), 23-13, 25-17, 27-18, 31-20, 35-22 i 40-24.ÀRBITRES:Ausás i Florenza. Exclusions a Syprzak (16’) per al Barça, i a Celada (25’ i 29’) i Serradilla (39’) per al Guadalajara.PÚBLIC:1.708 espectadors al Palau Blaugrana.

L’handbol blaugrana continua afegint títols al seu prolífic palmarès. Ahir va arribar una nova lliga Asobal, la novena consecutiva i la 26a en el total històric. Un campionat que s’ha segellat més aviat que mai, ja que encara queden set jornades per disputar-se. Dos factors expliquen aquest nou rècord de precocitat. Primer, la manifesta superioritat –i professionalitat– dels jugadors dirigits per Xavi Pascual, que amb la vitòria d’ahir al Palau contra el Quabit Guadalajara es mantenen invictes després de 23 jornades. I segon, la competència entre els equips de la zona alta, que s’han anat restant punts els uns als altres i han propiciat que l’avantatge blaugrana al capdavant de la taula fos cada vegada més ampli.

“Quan un equip guanya la lliga amb set jornades per disputar-se, cosa que encara no havia fet mai ningú, té més valor”, va destacar Pascual, que es va mostrar molt “satisfet” pel compromís dels seus jugadors al llarg de la temporada. De fet, ja són cinc els títols que acumula (s’hi afegeixen la Super Globe, la supercopa de Catalunya, la supercopa d’Espanya i la copa Asobal). Falta la copa del Rei (del 5 al 7 d’abril) i el màxim desig: la Champions. “Queden més coses en l’horitzó, però ara hem de gaudir d’aquest moment de la temporada”, va apreciar Pascual.

Una de les característiques que han permès als blaugrana segellar el títol de lliga amb tanta antelació és la seriositat amb què es prenen qualsevol partit, amb independència del rival. Aquesta qualitat es va tornar a veure ahir a la tarda a la pista del Palau. El modest Guadalajara –12è de la classificació– amb prou feines va poder aguantar el 0-0 inicial un parell de minuts. Una vegada Pálmarsson va inaugurar el marcador, les diferències no van trigar gaire a sorgir com a conseqüència de la superioritat, tant defensiva com ofensiva, dels jugadors blaugrana. A la potència de Dika Nem i Pálmarsson, s’hi va afegir la velocitat que va imprimir des de l’extrem dret Aleix Gómez, que va acabar com a màxim realitzador del duel, amb 8 gols. També va destacar a l’altre extrem Nemanja Ilic, que es va encarregar de situar una diferència que ja era de 10 gols en arribar al descans (21-11). De fet, l’únic contratemps que van tenir durant la primera mitja hora va ser la lesió de Víctor Tomàs, que va rebre un cop a la cuixa esquerra en una acció d’atac i no va poder continuar a la pista.

La segona part fins a arribar al contundent 40-24 final no va tenir més història que esperar que en els minuts finals els càntics de “campions” arrenquessin a les grades del Palau, que ahir van registrar la millor afluència de públic d’aquesta temporada en un partit de lliga (1.708 espectadors). La cita bé s’ho mereixia.

Títols (*)
FC Barcelona 26
BM Granollers 13
Atlético de Madrid 11
CB Ciudad Real 5
CB Calpisa 4
CB Cantàbria 2
SDC San Antonio 2
CB Bidasoa 2
CB Ademar Lleó 1
CD Sabadell 1
Real Madrid 1 (*) primera divisió + divisió d’honor + Asobal
Queden més coses en l’horitzó, però ara hem de gaudir d’aquest moment de la temporada
Xavi Pascual
TÈCNIC DEL BARÇA LASSA
Cal estar satisfets. Quan un equip guanya la lliga amb set jornades per disputar-se, cosa que encara no havia fet ningú, té més valor
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)