Voleibol

Semifinals confirmades

Voleibol. El CVB Barça venç el Madrid i accedeix al ‘play-off’ pel títol a una jornada del final. Amb un punt més garantirà el segon lloc i el factor pista

Sense titubejar, el CVB Barça va derrotar dissabte per 3-0 (25/18, 25/14 i 25/21) el Madrid Chamberí amb 19 punts d’Ana Escamilla, 17 de Rocío Gómez i 13 bloquejos i va certificar “el somni”: la seva condició de semifinalista de la lliga Iberdrola quan encara falta una jornada per al final de la fase regular. El conjunt d’Hugo Gotuzzo, més que satisfet i il·lusionat amb la temporada de les seves jugadores tot i ser conscient que serà impossible retenir les seves figures a final de curs, es manté segon i el seu gran objectiu és ara mantenir la posició de privilegi al final de la lliga regular. El segon lloc li permetria evitar fins a una hipotètica final el Logronyo, líder i favorit, i tenir el factor pista favorable en el play-off de semifinals que es jugarà al millor de cinc partits.

El CVB Barça, que encadena set temporades a l’elit, depèn d’ell mateix per acabar segon. Facin el que facin els altres implicats en la lluita dissabte vinent, els blaugrana en farien prou amb una derrota per 3-2 a la pista de l’Haro Rioja, fet que els permetria sumar el punt que els atorgaria el segon lloc matemàticament. També hi podrien accedir perdent sense sumar –3-0 o 3-1– si els seus perseguidors fallen.

El tercer en discòrdia és l’Alcobendas, que visita el Sant Cugat. I el quart, l’Haris, l’equip que va fer fora de la copa les blaugrana. El petit problema de les canàries, que tenen un punt menys que les madrilenyes, és que, a banda de no dependre d’elles mateixes, juguen a casa contra l’inexpugnable Logronyo, que només ha perdut un partit en tot el curs, a la pista de Gran Canària, sisè i fora de la lluita pel títol.

Serà la tercera vegada que el club acaba entre els quatre primers la lliga en la seva història. Les dues anteriors van ser en els cursos 2012/2013 –quart– i 2013/2014, en què va arrodonir una tercera posició que és la millor actuació del voleibol català femení en el segle XXI. Cap equip de casa no ha guanyat la lliga des que el curs 1990/1991 la va aconseguir el RCD Espanyol al davant del Tormo Barberà. El conjunt blanc-i-blau va ser subcampió en la temporada 1991/1992 i en la posterior va acabar sisè.

LA DADA

17
triomfs
en 21 jornades atresora el CVB Barça, que completa una temporada excepcional.

El masculí, a cara o creu a Melilla

El Barça masculí va plantar cara però va perdre per 1-3 contra el potent Terol, fet que l’aboca a una última jornada dramàtica en què es jugarà la permanència. El conjunt de David Llorente és penúltim amb 17 punts, els mateixos que té el Melilla, que és antepenúltim. Un dels dos acompanyarà el San Sadurniño, cuer que ha baixat. Per acabar-ho d’adobar, en l’última jornada el Barça jugarà dissabte a la pista del Melilla un partit a cara o creu en què només li val la victòria. El Barça fa tres temporades que juga en la màxima categoria després d’haver-s’hi retirat per problemes econòmics –retallada en les seccions no professionals– l’estiu del 2011, quan havia acabat tercer i s’havia classificat per jugar competició europea.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)