Ciclisme

Gilbert toca la glòria a Roubaix

Ciclisme. Va superar en l’esprint el jove alemany Pollit després de deixar enrere Sagan

El belga Philippe Gilbert (36 anys, Deceuninck- Quick Step) va obtenir una merescuda victòria en la París-Roubaix, el cinquè monument de la seva carrera després a la volta a Llombardia (2009 i 2010), la volta a Flandes (2017) i la Lieja-Bastogne-Lieja (2011). Gilbert va derrotat en l’esprint del velòdrom de Roubaix el jove alemany Nils Politt (25 anys, Katuixa), que va celebrar el segon lloc com una victòria.

Gilbert va fer el seu primer atac a més de 40 quilòmetres de l’arribada, després del tram empedrat de Mons-en-Pevele, i va obligar la resta de favorits a posicionar-se. Peter Sagan (Bora), vencedor del 2018, Wout van Aert (Jumbo-Visma), Sep Vanmarcke (EF), el mateix Politt, i Yves Lampaert, company de Gilbert, van marxar amb força cap endavant superant els últims trams de llambordes amb suficiència. Amb tot, a una dotzena de quilòmetres de l’arribada Politt, tot i el desgast acumulat i la seva inexperiència, va fer el moviment definitiu. El gegant teutònic va sortir embalat d’un revolt i va vola cap a la meta. Només Gilbert va poder enganxar-s’hi. Sagan, en canvi, va quedar literalment fos sobre l’asfalt, igual que Van Aert, que va córrer tot el dia a contracorrent. Això ho va aprofitar Lampaert per pujar al podi.

París-Roubaix
1r. P. Gilbert (Deuc.-Q. Step) 5h58.02
2n. N. Politt (Katuixa) m.t.
3r. Y. Lampaert (Deuc.-Q. Step) a 0:13
4t. S. Van Marcke (EF) a 0:40
5è. P. Sagan (Bora) a 0:42
UCI World Tour
1r. O. Naesen (AG2R) 1.170
2n. J. Alaphilippe (Deuc-Q. Step) 1.145
3r. A. Yates (Mitchelton-Scott) 1.093
4t. S. Stybar (Deuc.-Q. Step) 1.030
5è. P. Roglic (Jumbo-Visma) 941,2
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)