Ciclisme

Joel Nicolau passa a la categoria professional

Ciclisme. El corredor de Palafrugell, de 21 anys, correrà amb el Caja Rural de categoria Pro Continental. Estava al filial i era una de les sensacions del calendari estatal amateur

Joel Nicolau (Palafrugell, 1997) puja a la categoria professional amb el Team Caja Rural, amb qui competia en el seu filial des de l’any passat. Els bons resultats de l’empordanès han propiciat que la formació navarresa l’incorpori per a l’equip de categoria Pro Continental. Amb Nicolau són sis els catalans que corren com a professionals: David de la Cruz (Sky), David Lozano (Novo Nordisk) i els Movistar Marc Soler, Antonio Pedrero i Edu Prades, que precisament la temporada passada va ser fitxat del Caja Rural.

Nicolau corre aquest 2019 la seva segona temporada amb el conjunt verd. Hi va arribar del Comapk tarragoní, destacant per la seva versatilitat i el desè lloc en la classificació general de la Volta a Navarra com a targeta de presentació. Convocat per la selecció estatal per al recent Tour de Flandes sub-23, acumulava sis top-10 fins ara amb el filial navarrès i era una de les sensacions del calendari amateur estatal.

L’aposta

El Caja Rural hi veu una aposta de futur i el té per al treball d’equip en les etapes de muntanya. “Tots els ciclistes del nostre filial s’entrenen per ser professionals i en Joel ha demostrat que està preparat” diu el mànager de l’equip, Juan Manuel Hernández. I hi afegeix: “Ha fet el salt de qualitat que esperàvem”. La formació té cinc dels corredors de l’equip lesionats, alguns de llarga durada. “És molt professional i té molt marge de progressió, segur que s’adapta ràpidament a la categoria” explica el mànager.

La recompensa

“Quan em va trucar en Juanma per donar-me la notícia no m’ho esperava, que anés a signar el meu primer contracte professional. Em va agafar per sorpresa i aquella nit amb prou feines vaig poder dormir” explica Nicolau. “Sabíem que durant l’any algun corredor podria pujar però no m’esperava ser jo i menys ara que encara no he guanyat res, aquest any” explica el palafrugellenc, que el 2018 va aconseguir una prestigiosa victòria en la clàssica de Beasain, prova puntuable per al trofeu Lehendakari. “Que hagin valorat el meu rendiment és una recompensa, el meu objectiu era passar a professionals i ara que ho he aconseguit em toca fer un pas més: millorar i aprendre” posa en valor Joel, molt motivat: “És un somni que ha arribat abans del què podria imaginar i ara em toca aprofitar-ho des del primer minut”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)