Tennis

El camí cap al dotzè títol

Tennis. Rafael Nadal torna a ser el favorit del Barcelona Open Banc Sabadell, que comença demà. El seu quadre de rivals serà un dels més complicats dels últims anys

L’etern campió del Barcelona Open Banc Sabadell Trofeu Comte de Godó, Rafael Nadal, buscarà el seu dotzè títol en l’edició que s’inicia demà a les instal·lacions del RCT Barcelona. El quadre del torneig barceloní que li ha tocat, al manacorí, segon del rànquing mundial i primer favorit, és un dels més complicats dels últims anys. El seu primer rival sortirà del partit entre el romanès Marius Copil i l’argentí Leo Meyer, mentre que en els vuitens de final es podria trobar David Ferrer, que jugarà per últim cop el torneig. El de Xàbia, quatre cops finalista a Barcelona, es retira als seus 37 anys i se li farà un merescut homenatge.

En la part de dalt del quadre, Rafael Nadal es podria trobar també el grec Stefanos Tsitsipas, cinquè favorit, vuitè del món i finalista l’any passat, en els quarts de final, mentre que en la semifinal hi podria haver un duel amb l’austríac Dominic Thiem –cinquè del món i tercer favorit–, que va ser finalista en l’edició del 2017.

El segon cap de sèrie del Barcelona Open Banc Sabadell és el jove alemany Alexander Zverev –tercer del rànquing mundial–, i que va confirmar la seva presència a darrera hora, després de ser eliminat prematurament en el Masters 1.000 de Montecarlo. Zverev es podria trobar en la semifinal amb el quart cap de sèrie, el japonès Kei Nishikori, o amb l’italià Fabio Forgnini, botxí de Nadal a Montecarlo, i que és el vuitè favorit a Barcelona.

Ramos i Granollers

En la qualificació del Barcelona Open Banc Sabadell, que es va començar a disputar ahir, dos dels tres catalans en joc van guanyar el primer partit. El mataroní Albert Ramos, quart favorit de la qualificació, va derrotar l’australià Alexei Popyrin per 6-2 i 7-6 (4), mentre que el barceloní Marcel Granollers va eliminar el vuitè favorit, el britànic Daniel Evans per 6-3, 4-6 i 7-5. Si avui tornen a guanyar, passaran al quadre gran. L’olotí Tommy Robredo va dir adeu al torneig en perdre el primer partit contra l’argentí Guido Andreozzi (6) en tres sets per 3-6, 6-3 i 7-6 (4). El murcià Carlos Álvarez, de només 15 anys, que ja té punts ATP i que és una promesa del tennis actual, no va poder mostrar el seu gran talent i va perdre en el primer partit de la prèvia. El portuguès Pedro Sousa (12) el va derrotar en tres sets per 6-7 (5), 6-3 i 6-1.

Nadal perd en la semifinal de Montecarlo

Rafael Nadal va ser derrotat en la semifinal del Masters 1000 de Montecarlo i no podrà lluitar pel seu dotzè títol del torneig. L’italià Fabio Fognini, de 31 anys i 18è del món, va derrotar el manacorí per 6-4 i 6-2 en només una hora i trenta-sis minuts.

Fognini disputarà la final contra el serbi Dusan Lajovic, que va derrotar el rus Daniil Medvedev per 7-5 i 6-1. Aquesta serà la primera final d’un Masters 1000 per als dos jugadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)