Més esport

Les novetats

Esport per ser llegit

Sant Jordi arriba carregat de novetats editorials de temàtica esportiva, amb llibres dedicats des de l’esport rei fins a les curses de muntanya o el patinatge artístic

Núria Picas, Kubala i el CPA Olot tenen el seu llibre

Entre la ingent quantitat de novetats editorials que avui, diada de Sant Jordi, prendran els carrers hi ha publicacions de temàtica esportiva per triar i remenar.

El futbol, pel fet de tractar-se de l’esport rei a Catalunya, estarà ben representat aquest Sant Jordi. Començant, per exemple, amb Kubala, un llibre publicat el 1962 pel periodista Manuel Ibáñez Escofet (Barcelona, 1917-1990) que Cal·lígraf ara recupera. Escofet fa un retrat de qui, potser, va ser el primer futbolista ídol de masses a Barcelona. Sense deixar el futbol, arriba a les llibreries Els millors anys de les nostres vides, en el qual Jordi Bofill relata l’esperit de superació del Girona després de dos intents fallits de pujar a primera divisió fins a aconseguir l’anhelat ascens la temporada 2016/17. L’Espanyol també té novetat el carrer, la tercera edició d’Històries en blanc-i-blau: un recull de relats curts sobre el club i els seus personatges escrits per diversos periodistes, entre els quals hi ha el de L’Esportiu Román Martínez. Relacionant esport i política, Carles Viñas explica a Futbol al país dels soviets com el futbol a Rússia va evolucionar de pràctica reservada a la minoria aristocràtica durant l’època tsarista a esport de masses després de la Revolució d’Octubre. Finalment, a Relats solidaris de l’esport, el porter blaugrana Ter Stegen prologa una publicació solidària escrita per diversos periodistes els beneficis de la qual seran destinats a la Fundació Pare Manel.

Sant Jordi arriba també amb dos llibres de dues de les corredores de muntanya més destacades del món. A Ara o mai, Núria Picas explica com han estat els seus últims quatre anys de competicions, en detalla els èxits, però també els fracassos. És el segon llibre de la manresana, després de Córrer per ser lliure. Qui s’estrena com a autora és la sueca Emelie Forsberg a Córrer i viure, en què repassa les seves experiències com a corredora i que prologa la seva parella, Kilian Jornet, autor també de les fotografies que l’il·lustren. El món de la muntanya està representat, també, amb la particular visió de l’escalada d’Armand Ballart a Teràpia vertical, vivències d’un escalador singular.

L’atletisme també té novetat al carrer amb 100 històries del córrer, en què el periodista Xavier Bonastre recull les seves vivències en les curses populars. Finalment, el periodista David Planella i l’expatinadora Sandra Sotillo expliquen a Gràcies, CPA Olot l’extraordinària hegemonia mundial del club garrotxí en les competicions de grups de xou.

ARA O MAI

Autora: Núria Picas

Edita: Columna

Preu: 18 euros

Pàgines: 270

Núria Picas, en el seu segon llibre, reflexiona amb serenor sobre els últims èxits però també els fracassos que ha hagut d’afrontar en els darrers quatre anys.

RELATS SOLIDARIS DE L’ESPORT

Autors: Diversos periodistes

Edita: -

Preu: 15 euros

Pàgines: -

El porter blaugrana Marc-André Ter Stegen apadrina l’edició 2019, els beneficis de la qual es destinaran a la Fundació Pare Manel.

CÓRRER I VIURE

Autora: Emelie Forsberg

Edita: Columna

Preu: 21,90 euros

Pàgines: 176

La passió d’Emelie Forsberg per les curses de muntanya ha inspirat molts corredors. La corredora sueca explica en aquest volum les seves experiències i consells pràctics.

HISTÒRIES EN BLANC-I-BLAU 3

Autors: Diversos periodistes

Edita: Fundació RCDE

Preu: 14,95 euros

Pàgines: 208

Relats curts sobre el club i els seus personatges. Amb la participació del periodista de L’Esportiu Román Martínez.

ELS MILLORS ANYS DE LA NOSTRA VIDA

Autor: Jordi Bofill

Edita: Llibres del Segle

Preu: 20 euros

Pàgines: -

Una emotiva història de superació que narra la conjura d’un equip de futbol modest com el Girona per assolir l’ascens a la primera divisió.

GRÀCIES, CPA OLOT

Autors: David Planella i Sandra Sotillo

Edita: El Bassegoda

Preu: 20 euros

Pàgines: 300

El llibre explica mitjançant setze històries bona part de la trajectòria del millor club de patinatge artístic en grups de xou grans del món, l’Olot.

TERÀPIA VERTICAL, VIVÈNCIES D’UN ESCALADOR SINGULAR

Autor: Armand Ballart

Edita: Cossetània

Preu: 18,30 euros

Pàgines: 256

Un particular repàs de l’escalada en roca de tota la vida, des d’una òptica oberturista d’acord amb la faceta més reconeguda de l’autor.

100 HISTÒRIES DEL CÓRRER

Autor: Xavier Bonastre

Edita: Cossetània

Preu: 14,70 euros

Pàgines: 216

Recull d’anècdotes que li han passat a Xavier Bonastre, periodista esportiu de TV3, en la seva dilatada experiència en les curses populars. El lector també hi trobarà consells.

FUTBOL AL PAÍS DELS SOVIETS

Autor: Carles Viñas

Edita: Tigre de Paper

Preu: 15 euros

Pàgines: 168

Un retrat de l’evolució del futbol com a entreteniment de l’aristocràcia local durant la Rússia tsarista al fenomen de masses després de la Revolució d’Octubre.

KUBALA

Autor: Manuel Ibáñez Escofet

Edita: Cal·lígraf

Preu: 18 euros

Pàgines: 162

Manuel Ibáñez Escofet trasllada al paper l’atzarosa vida de Ladislau Kubala en un volum en el qual es demostra que del fet esportiu també se’n pot fer un gran periodisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)