Esports de muntanya

Kilian es torna a posar els esquís

Esquí de muntanya. Aquest diumenge participa en la Mezzalama, la seva primera i única competició en tot l’hivern i la primera prova d’esquí de muntanya que disputa des de la Pierra Menta 2018

Kilian Jornet reapareix en competició després de prendre’s un hivern sabàtic en què ha esperat el naixement de la seva primera filla, que va tenir fa unes setmanes amb la també corredora i esquiadora de muntanya Emelie Forsberg. El català disputarà aquest diumenge una de les grans proves clàssiques de la modalitat, la Mezzalama, que arriba a la 22a edició i tanca el calendari 2019 del prestigiós circuit Grande Course. La Mezzalama és una competició bianual que Kilian ja va guanyar el 2011 i que també va disputar en l’última edició, el 2017, en què va acabar segon.

La prova italiana, que es va fer per primer cop el 1933, és pràcticament única en el calendari alpí. Per dos motius: es disputa en equips de tres –generalment, les clàssiques per equips es fan per parelles– i té un recorregut que sobrepassa els quatre mil metres. Aquest any, els participants ascendiran tres cims per sobre d’aquesta cota: el Castor (4.228 m), el Naso del Liskamm (4.272m) i el de la Roccia della Scoperta (4.178 m). En total, 45 km de recorregut i un desnivell positiu acumulat de 3.272 m entre l’estació d’esquí de Breuil-Cervinia i la població de Gressoney-La-Trinité.

Kilian durà el dorsal dos entre 283 equips i estarà acompanyat dels austríacs Armin Höfl i Jakob Hermann. Aquest últim va ser el seu company d’equip en l’última prova d’esquí de muntanya que ha disputat, la Pierra Menta 2018, en la qual el català es va trencar el peroné. El dorsal u serà per als italians Robert Antonioli, Michele Boscacci i Matteo Eydallin. Aquests dos últims van guanyar l’edició del 2017 amb Damiano Lenzi, que es perd la cursa per motius de salut, com a tercer company d’equip.

En dones també hi haurà representació catalana. Marta Riba farà equip amb la basca Nahia Quincoces i la francesa Valentine Fabre.

Els equips que disputaran la Mezzalama es poden consultar aquí .

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)