Tennis taula

Xina guanya tots els títols mundials i l’andalús Robles és subcampió en dobles

Tennis de taula. És la primera medalla que guanya un jugador estatal en el campionat del món. El millor resultat d’un català han sigut els setzens de Gàlia Dvorak en els dobles mixtes, fent parella amb Robles

El mundial de tennis de taula que ha finalitzat aquest diumenge a Budapest (Hongria) ha sigut dominat per Xina que ha guanyat els títols en les cinc modalitats en competició. La fita històrica a nivell estatal ha sigut la medalla de plata que ha guanyat l’andalús Álvaro Robles en el dobles masculins fent parella amb el romanès Ovidiu Ionescu. El jugador de 28 anys nascut a Huelva ha aconseguit la primera medalla en un mundial per a la Federació Espanyola de Tennis de taula.

Robles i Ionescu es van assegurar una medalla al guanyar la parella sueca en els quarts de final (4-0), i van passar a la final al vèncer per un ajustat 4-3 a la parella portuguesa formada per Tiago Apolonia i Joao Monteiro. En la lluita pel títol els xinesos Ma Long i Wang Chuqin els van derrotar per 4-1.

El domini dels jugadors xinesos va ser total pel que fa a títols i van guanyar les cinc modalitats. Ma Long l’individual masculina, Liu Shiwen l’individual femenina, Ma Long i Wang Chuquin els dobles masculins, Sun Yingsha i Wang Manyu els dobles femenins i Xu Xin i Liu Shiwen els dobles mixtes. En la prova individual femenina les xineses van ocupar tot el podi guanyant l’or, la plata i els dos bronzes. En les altres disciplines no van poder fer el doblet i sempre hi va haver una semifinal entre xinesos.

Pel que fa als catalans presents en el mundial representant a la Federació Espanyola de Tennis de Taula, la mataronina Gàlia Dvorak, la gironina Sofia Xuan Zhang (Suris Calella), i la granadina del Girbau Vic, Ana Garcia, van perdre la primera eliminatòria del quadre de les 128 millors en la prova individual. Sofia Xuan Zhang i Ana Garcia havien superat la fase de grups. En els dobles femenins Gàlia Dvorak i Sofia Xuan Zhang van perdre el primer partit del quadre dels 64 millors i en els dobles mixtes Gàlia Dvorak i Álvaro Robles van arribar als setzens de final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)