Embalats a Colònia

Handbol. El Barça Lassa, amb 20 minuts de vertigen, segella la classificació per a la final a 4 de la Champions amb una segona victòria contra un Nantes molt més combatiu que el partit d’anada

BARÇA LASSA 29 NANTES 26

BARÇA LASSA:Gonzalo(1); Tomás (3), Mem (3), Fábregas (3), Petrus, Pálmarsson (2), Ariño (4) –set inicial–; Andersson (5), Ilic (3), Entrerríos (1), Duarte, Dolenec, Sorhaindo (1) Áleix (3, 1 p.) i Möller (p.s.).HBC NANTES:Siffert; Balaguer (3), Lazarov (3), Tournat (5), Gurbindo (2) Lagarde (4), Valero Rivera (4,2 p.) –set inicial–; Bonnefoi (p.s.) Feliho, Nyokas, Pechmalbec (1), Delecroix (1), Imare, Guillo (2), Emonet (1) i Auffret.PARCIALS:2-2, 7-4, 11-7, 14-9, 15-11, 17-14; 19-16, 21-19, 22-21, 25-21, 27-24 i 29-26.ÀRBITRES:Gjeding i Hansen. Exclusions: Fàbregas (22’), Mem (28’) i Entrerríos (42’), per part del Barça; i Balaguer (29’), Lagarde (34’) i Tournat (40’), del Nantes.PÚBLIC:5.268 espectadors, uns 400 provinents de Nantes. La millor entrada de la temporada en un partit d’handbol al Palau.

El Barça Lassa tornarà a ser a la final a quatre de Colònia (l’1 i el 2 de juny). Després d’un any d’absència, la nova proposta de l’equip blaugrana, amb un joc vertiginós, l’ha conduït, de moment, a la fase final per setena vegada en deu edicions de l’actual format de competició. No hi ha cap club que s’hi hagi classificat tantes vegades. Després del partit d’anada (25-32), el Barça tenia la classificació coll avall, però va plantejar el duel independentment del resultat i va tornar a vèncer un Nantes que, a diferència del primer assalt, va oferir una molt millor imatge i va evidenciar la seva condició de vigent subcampió continental.

La consigna era clara. Els set gols d’avantatge de Nantes ja eren història i el conjunt blaugrana començava el duel amb zero-zero. Com si s’hagués d’aconseguir una d’aquelles remuntades històriques, l’equip de Xavi Pascual va iniciar el partit a tota velocitat. Les aturades de Gonzalo Pérez de Vargas permetien que el Barça marqués el ritme de joc, amb dos jugadors especialment inspirats, Dika Mem i Lasse Andersson, que va oferir els seus millors minuts després de la seva doble operació al genoll. El lateral danès, a més d’assistir els jugadors de segona línia, va fer quatre gols de diversa factura i un de vol que va fer aixecar tots els aficionats dels seus seients. El Barça aconseguia una màxima renda de sis gols (13-7) en un moment de màxima ebullició al Palau. Tot anava sobre rodes, però el Nantes no estava disposat a fer de comparsa. Amb les primeres rotacions es va abaixar el nivell d’efectivitat. El Nantes també va aprofitar dues exclusions blaugrana i el resultat es va estrènyer fins al 16-14 després d’un gol del barceloní David Balaguer. Encara hi va haver temps perquè Nemanja Ilic repliqués de la mateixa manera i tanqués un primer acte apassionant.

Després de la represa, es va mantenir l’intercanvi de cops i el Nantes es va apropar a un únic gol (22-21) després d’un penal de Valero Rivera. El Barça s’havia encallat en atac i Pascual va demanar temps mort per fer alguns retocs tàctics. La reacció va ser immediata perquè el conjunt blaugrana va anotar un parcial de 4-0 que va deixar el triomf encarrilat. Un altre míssil d’Andersson, dos contraatacs de Tomàs i Fàbregas i el gol de Sorhaindo van donar l’empenta definitiva al final de festa al Palau. Gonzalo, que també va anotar un gol, va tornar a aparèixer amb dues parades descomunals a Tournat i a Valero en plena eufòria blaugrana.

LA DADA

5
gols.
Lasse Andersson, després del calvari per la doble operació al genoll, ahir era un dels jugadors més emocionats al final del partit. Va gaudir a la pista i va fer gaudir l’afició.

Els primers 20 minuts han estat dels millors del curs, però després el Nantes ens han collat
Xavi Pascual
entrenador del barça lassa

LA XIFRA

Estic molt content perquè estem treballant tota la temporada per tornar a Colònia
Lasse Andersson
lateral del barça lassa
El Barça està jugant molt bé, molt ràpid, i sempre és un dels candidats al títol europeu
Valero Rivera
extrem del nantes
15
aturades.
Gonzalo va tornar a aparèixer en els moments més delicats del partit.

El Veszprém no falla contra el Flensburg

En l’altre partit de la jornada tampoc no hi va haver cap sorpresa i el Veszprém del vallesà David Davis va tornar a superar el Flensburg (29-25) i acompanyarà l’equip blaugrana en la fase final de Colònia. Avui es completaran els altres partits de quarts de final entre el París Saint-Germain i el Kielce (17 h), amb un coixí de 10 gols per als polonesos (34-24), i el Pick Szeged-Vardar (19 h), que en el primer assalt va acabar amb una clara victòria del conjunt macedoni (31-23).