Handbol

El Vardar, el penúltim escull

Handbol. El Barça Lassa repetirà la semifinal del 2017 amb l’equip macedoni i el Veszprém i el Kielce lluitaran per l’altra plaça per a la final europea a Colònia

El Vardar serà el penúltim escull del Barça Lassa cap a la preuada desena copa d’Europa. Així ho va dictaminar el sorteig de la final a quatre de Colònia, que es va efectuar ahir al matí a la mateixa ciutat del Rin del Nord-Westfàlia. L’altra semifinal la disputaran el Veszprém del vallesà David Davis contra el Kielce de Talant Duixebàev. Serà la desena edició que es disputa al majestuós Lanxess Arena.

Els quatre equips classificats per a la fase final van coincidir en el grup que va liderar el Barça i, per tant, hi ha precedents ben recents entre tots quatre. L’equip blaugrana va guanyar els dos partits contra el Vardar, tant a domicili (26-30) com en el duel del Palau Blaugrana (34-26). Precisament, el conjunt macedoni va ser el botxí del Barça en la seva última presència en la final a quatre, quan un gol de Luka Cindric, ara en les files del Kielce, va barrar el pas del conjunt de Xavi Pascual (26-25) en les semifinals. Alguna de les estrelles d’aquell equip que seria campió ja ha canviat de samarreta, però el grup que ara dirigeix Roberto García Parrondo, tot i els problemes econòmics, ha sabut mantenir el seu caràcter competitiu i ha accedit a una altra final a quatre després d’una duríssima eliminatòria de quarts de final contra el Pick Szeged. De fet, el conjunt de Skopje és l’únic que repeteix participació a Colònia respecte a l’edició del 2018.

David Barrufet, el mànager esportiu de la secció del Barça, va ser present en el sorteig a Colònia i en va fer una primera valoració: “Qualsevol dels equips que ens podien tocar són complicats. El Vardar ja el coneixem de la fase de grups, que van ser dos partits complicats, i de les semifinals de fa dos anys. Esperem jugar bé i mantenir el nivell de tota la temporada. Segur que serà una semifinal molt difícil i molt igualada. A un sol partit tot dependrà de coses puntuals i no tindrà res a veure amb els partits de la fase de grups.” Des de Barcelona, també en va dir la seva el capità Víctor Tomàs: “Ens hem de focalitzar en el nostre joc. La situació complicada del Vardar el fa especialment més perillós perquè per a ells és una qüestió d’orgull. Serà un rival dur. En aquest punt de la temporada i a la final a quatre no hi ha favorits, i ja ho hem vist amb els resultats que s’han produït en edicions anteriors. No buscarem la revenja del 2017 perquè és una altra temporada i un altre equip.”

Semifinals (1 de juny)
Vezprém - Kielce 15.15 h
Barça Lassa - Vardar 18 h
Tercer lloc (2 de juny)
Perdedors 15.15 h
Final (2 de juny)
Guanyadors 18 h

Avui el clàssic contra el Granollers

Amb els deures fets a la Champions i el títol de lliga a la butxaca, el Barça Lassa continua el seu periple per l’Asobal i avui rebrà la visita del Fraikin BM Granollers (18.30 h per Gol), immers de ple en la pugna per les dues places europees vacants. Amb un partit menys, l’equip vallesà està amb 33 punts empatat en la quarta plaça amb el Conca i l’Ademar de Lleó. L’equip d’Antonio Rama necessita puntuar si vol mantenir alguna esperança d’apropar-se al Bidasoa (segon amb 39 punts) o al Logronyo (tercer amb 38) amb només tres jornades en joc. L’última visita al Palau, el 13 d’abril del 2018, es va resoldre amb un triomf històric dels vallesans (28-29) perquè va posar fi a gairebé cinc anys d’imbatibilitat blaugrana en la lliga Asobal. D’altra banda, la plantilla del Barça va fer ahir un parèntesi de la seva activitat esportiva per visitar els nens i nenes ingressats a l’Hospital de Sant Pau i a l’Hospital de Nens de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)