Tennis

Federer aixeca dues pilotes de partit contra Monfils i sobreviu a Madrid

Tennis.

Si bé la primera presa de contacte amb la terra batuda després de gairebé tres anys sense jugar-hi va ser plàcid per a Roger Federer (4) quan va derrotar el francès Richard Gasquet per 6-2 i 6-3 en setzens, avui, davant d’un altre gal, l’inversemblant Gael Monfils (14), les ha passat molt magres en els vuitens de final del Masters 1000 de Madrid. El suís ha hagut de salvar dues pilotes de partit en el dotze joc del tercer acte i ha acabat imposant-se en dues hores per 6-0, 4-6 i 7-6 (3). Jugarà demà els quarts contra l’austríac Dominic Thiem (5), finalista els dos anys anteriors i recent campió del Barcelona Open Banc Sabadell, que ahir va eliminar l’italià Fabio Fognini per 6-4 i 7-5.

El duel Federer-Monfils ha estat esquizofrènic. Fins al punt que el francès només ha sumat nou punts en un primer set que l’helvètic s’ha adjudicat en tan sols 18 minuts. El públic ha xiulat Monfils, apàtic, descentrat i sense ganes. Però el francès, que no se sap mai de quin peu calça, ha experimentat una metamorfosi radical i s’ha situat amb un 0-3 esperançador en el segon parcial. Se la acabat adjudicant tot i la reacció del suís (4-4) i ha fet el mateix, intimidar posant-se per davant, en el tercer acte quan dominava tant per 0-3 com per 1-4 amb un break amunt. El geni de Basilea ha posat la sisena mirant sempre d’escurçar els punts i fins i tot pujant a la xarxa amb segons serveis i ha ressuscitat dos cops amb 5-6 sobrevivint a dues pilotes de partit. Amb 6-6, ha estat molt superior en el tie-break.

El serbi Novak Djokiovic (1), per la seva banda, ha derrotat el francès Jérémy Chardy per 6-1 i 7-6 (2) i jugarà demà els quarts contra el croat Marin Cilic (9), També ha passar Rafa Nadal (2), que s’ha desfet del nord-americà Frances Tiafoe per 6-3 i 6-4 i jugarà davant del suís Stan Wawrinka, botxí de Kei Nishikori (6) per 6-3 i 7-6 (3). L’alemany Alexander Zverev (3) i el grec Stefanos Tsitsipas (8) jugaran l’altre encreuament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)