Ciclisme

Roglic mostra les cartes

Ciclisme. L’eslovè guanya la contrarellotge de la primera etapa del Giro, de només 8 km, i treu avantatge als seus rivals de cara a la general

Primoz Roglic (Jumbo Visma) va iniciar molt fort el Giro d’Itàlia i va guanyar la primera etapa, una contrarellotge de només 8 km amb sortida i arribada a Bolonya. L’eslovè està en un gran moment de forma i ha aconseguit la victòria en les tres voltes que ha disputat aquest any 2019. En el Giro que es va iniciar ahir no va voler esperar per mostrar les seves cartes i demostrar que és un dels favorits al triomf final. Primoz Roglic va fer un temps de 12:54 i va treure 19 segons al britànic Simon Yates (Mitchelton), que va ser el segon, i 23 a l’italià Vincenzo Nibali (Bahrain Merida), que va acabar tercer. L’eslovè, primer líder de la cursa, també va superar per 28 segons el colombià Miguel Ángel López (Astana), tercer en l’edició de l’any passat, i l’holandès Tom Dumoulin (Sunweb), guanyador l’any 2017 i segon el 2018. El líder del Movistar, el basc Mikel Landa, va perdre més d’un minut (1:07), mentre que el català Antonio Pedrero (Movistar) va arribar a 1:30 del guanyador en la posició 73.

Els 8 km de la contrarellotge no van ser gens fàcils per als ciclistes, ja que després de 6 quilòmetres plans van haver d’afrontar 2 quilòmetres més d’una pujada molt forta al turó de Sant Luca, que els va portar fins a la meta. Pràcticament tots els favorits al triomf final van sortir entre els primers –Tom Dumoulin va ser el primer–, perquè hi havia previsió de mal temps. Només Simon Yates ho va fer al final. Primoz Roglic va marcar el millor temps tant en la primera part de l’etapa que era plana com en la dura ascensió final, i va presentar les seves credencials per lluitar pel podi final del Giro.

EL PROTAGONISTA

Estic molt content. He intentat estar concentrat, tampoc no hi havia gaire tàctica
Primoz Roglic
CORREDOR DEL JUMBO VISMA

ELS FAVORITS D’INICI

Pràcticament tots els favorits van sortir entre els primers. Yates va esperar al final