Ciclisme

Ackermann colpeja primer

Ciclisme. El campió alemany fa valer la seva potència en la primera ‘volata’ del Giro al davant dels favorits Viviani, Ewan i Gaviria

L’alemany Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) es va imposar, ahir a Fucecchio, en la segona etapa del Giro d’Itàlia, derrotant en l’esprint final els tres grans favorits per a la victòria aquest diumenge a Fucecchio: Elia Viviani (Deceuninck-Quick Step), Caleb Ewan (Lotto Soudal) i Fernando Gaviria (Emirates).

És la primera victòria d’Ackermann (25 anys i campió del seu país) en una gran volta, tot i que el jove company de Sagan ja havia donat mostres del seu potencial aquesta temporada amb el triomf en la clàssica del World Tour EschbornFrankfurt.

El Bora va tenir plena confiança en tot moment en el seu jove esprintador i va treballar perquè s’arribés als quilòmetres finals sense escapats, després d’una llarga fuga amb quatre supervivents que van resistir fins als últims 20 quilòmetres: els modestos Ciccone (Trek), Frapporti (Androni), Owsian (CCC) i Birard (AG2R). Ja en la recta final, Ewan va arrencar primer, però Ackemanm va avançar tothom amb gran suficiència passant carril del mig

En la general, l’eslovè Primoz Roglic (Jumbo-Visma) manté el mallot rosa malgrat un tímid intent de Tom Dumoulin –5è a 28 segons– a la baixa de San Baronto –port de 4a– a uns 18 quilòmetres de l’arribada.

L’etapa d’avui sortirà de Vinci, ciutat natal de Leonardo da Vinci, de qui se celebra, aquest 2019, el 500è aniversari de la mort. El pilot cobrirà 220 quilòmetres fins a Orbetello. Amb només un port de quarta categoria, també és una jornada propícia perquè es visqui una altra arribada massiva.

L’al·lèrgia de Landa

El líder del Movistar, Mikel Landa, va cedir més d’un minut en la contrarellotge de dissabte i va ser el pitjor entre els favorits. El basc ho va justificar, en unes declaracions a Marca, per uns problemes al·lèrgics: “Fa dies que no em trobo bé i m’afecta molt. No busco excuses, sinó una explicació.”

Bolonya-Fucecchio (205 km)
1r P. Ackermann (Bora) 4h44:43
2n E. Viviani (D. Quick Step) m.t.
3r C. Ewan (Lotto Soudal) m.t.
4t F. Gaviria (Emirates) m.t.
5è A. Démare (Groupama) m.t.
6è D. Cimolai (Israel CA) m.t.
116è A. Pedrero (Movistar) a 1:07
General
1r P. Roglic (Jumbo-Visma) 4h57:42
2n S. Yates (Mitchelton-Scott) a 0:19
3r V. Nibali (Bahrain) a 0:23
4t M.A. López (Astana) a 0:28
5è T. Dumoulin (Sunweb) a m.t.
6è R. Majka (Bora) a 0:33
7è T. Geoghegan (Ineos) a 0:35
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)