Ciclisme

Gaviria, guanyador a Orbetello per la desqualificació de Viviani

Ciclisme. El velocista del Quick Step, primer en l’esprint, ha fet una maniobra irregular en els metres finals de la tercera etapa del Giro

El colombià Fernando Gaviria (Team Emirates) ha estat el vencedor de la tercera etapa del Giro d’Itàlia, de 220 km entre Vinci i Orbetello. Elia Viviani (Deceuninck-Quick Step) ha arribat primer a l’esprint, però posteriorment ha estat desqualificat per una maniobra antireglamentària que hauria perjudicat l’evolució de Matteo Moschetti (Trek Segafredo) i Arnaud Demare (Groupama). En la general no hi hagut canvis i l’eslovè Primoz Roglic (Team Jumbo) continua líder amb 19 segons de marge respecte de Simon Yates (Mitchelton - Scott).

La primera part de la jornada ha estat marcada per la llarga escapada del japonès Sho Hatsuyama (Nippo Vini Fantinni). El campió nipó de ruta del 2016, que ha arribat a tenir una màxima diferència de 7:10, ha marxat en solitari des del primer fins al quilòmetre 144, quan, sense forces, ha estat engolit pel gran grup. Encara restaven 75 km fins a la línia de meta, però el fort vent ha provocat que els corredors es prenguessin una treva i deixessin les aventures per un altre dia. De fet, a 5 quilòmetres per a l’arribada s’ha produït una caiguda, que ha reduït el gran grup a la meitat, tot i que no ha afectat a cap dels favorits a la general.

L’etapa de demà, entre Orbetello i Frascati (235 km), és la segona més llarga del Giro. És més aviat plana, però els últims 2,5 km són en pujada, amb una mitjana de 4,5% i pics de fins al 7%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)