Ciclisme

Dumoulin cau i el Giro perd un dels seus favorits

Ciclisme. L’holandès ha creuat la meta a més de quatre minuts d’un líder reforçat en una jornada accidentada amb victòria de l’equatorià Carapaz (Movistar)

La quarta etapa del Giro, amb una accidentada arribada a Frascati, ha estat de moment la més decisiva. Tom Dumoulin (Sunweb), vencedor el 2017 i segon classificat el 2018, ha caigut a deu quilòmetres de final i ha creuat l’arribada a més de 4 minuts del vencedor, l’equatorià Richard Carapaz (Movistar). A falta de confirmar un probable abandonament, el Giro ha perdut el seu principal favorit.

El líder, Primoz Roglic (Jumbo-Visma) ha confirmat, en canvi, el seu gran moment de forma. De fet, ha estat l’únic dels favorits que ha tingut la força i l’encert de mantenir-se en el reduït grup de ciclistes que s’ha jugat la victòria en la pujada final. López, Yates i Nibali han cedit 18 segons i Landa, 44. El Movistar ha viscut, doncs, una jornada agredolça. Caparaz s’ha confirmat com un valor en alça, resistint l’atac en els metres finals de Caleb Ewan (Lotto-Soudal) però el líder de l’equip no ha estat capaç de mantenir-se al costat dels millors tot i que ha estat el mateix equip navarrès el que ha provocat el tall final en els últims quilòmetres.

Roglic té ara 35 segons d’avantatge respecte Yates, 39 sobre Nibali i 1:49 sobre Landa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)