Waterpolo

Can Llong obre el foc

Waterpolo. L’Astralpool CN Sabadell juga el primer assalt de la fase final de lliga a casa, on aspira a conquerir el novè títol consecutiu contra un CN Sant Andreu cada cop més competitiu

L’Astralpool CN Sabadell posarà a prova per enèsima vegada la seva hegemonia en la fase final de la lliga estatal davant l’emergent CN Sant Andreu, que li ha discutit tots els títols durant el curs. El conjunt de David Palma aspira a conquerir la dissetena lliga, novena de consecutiva, i rubricar una temporada perfecta, en què ha tornat a regnar a Europa amb la cinquena Eurolliga segellada a Can Llong.

Al seu torn, l’equip de Javi Aznar intentarà fer saltar la banca i fer un pas endavant en la seva competitivitat en un curs en què ja s’ha estrenat en la final a quatre de la copa LEN (Kirixi). El tècnic andreuenc és conscient que no serà gens fàcil. “Estem competint molt bé contra el Sabadell, però competim i aquest una mica més que ens falta depèn de moltes coses. Evidentment, elles són especialistes en finals i nosaltres no perquè les perdem, però hem de creure-hi, hem de tenir fe, hem de somiar que podem guanyar i treballar bé per donar-ho tot”, va dir dissabte, just després d’eliminar en les semifinals La Sirena CN Mataró, l’equip a qui ha pres la condició de principal alternativa al poder hegemònic del CN Sabadell. En aquest partit (8-10) van destacar les grans intervencions de Maria Elena Sánchez sota els pals i les quatre dianes de la madrilenya Pili Peña. El Sant Andreu haurà d’oferir la seva millor versió per fer front al flamant campió europeu, que podrà presentar el seu equip de gala, amb l’única absència, ja sabuda, de la nord-americana Kiley Neushul, que només juga la competició continental.

El primer assalt de la final de lliga es jugarà avui a Can Llong (19.45 h per Esport 3), el segon dissabte a la piscina Pere Serrat (18.30 h), i en cas que fos necessari un tercer partit, es tornaria l’endemà a Sabadell (12.45 h). Més enllà dels dos partits de la lliga, el Sabadell i el Sant Andreu ja han disputat aquest curs les finals de la copa Catalunya (12-11 als penals), la supercopa (8-5) i la copa de la Reina (11-9). El conjunt andreuenc ja va competir en la final de lliga l’any passat i el curs 2014/15.

La Sirena perd les estrangeres a causa de la cita olímpica

Com cada final de curs, tots els equips ja estan en plena planificació de la temporada vinent, que estarà molt condicionada pels Jocs de Tòquio 2020. En aquest sentit, La Sirena CN Mataró, tercer classificat de la lliga regular, ja sap que no podrà comptar amb les quatre estrangeres de l’equip, les nord-americanes Brigitta Games i Gabrielle Stone, i les franceses Audrey Nathalie i Lea Bachelier, que tornaran als seus països per preparar la competició olímpica. Pel mateix motiu, el CN Sabadell també ho tindrà molt complicat per retenir les jugadores dels Estats Units Maggie Steffens i Kiley Neushul, que gairebé segur també hauran de fer les maletes. Serà un curs, per tant, amb molts moviments a les plantilles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)