Atletisme

El bressol i la joventut

Atletisme. El 27è míting internacional, dissabte a Palafrugell, se centrarà en la categoria juvenil. S’esperen 700 participants de 15 països, entre els quals Malta, que fa superar el centenar a la prova

La 27a edició del míting internacional d’atletisme es durà a terme aquest dissabte a l’estadi municipal de Palafrugell, amb una inscripció que s’acosta als 700 participants de 15 països, inclòs Malta. Una dada significativa, la de l’estat de la Mediterrània central, perquè amb la d’atletes de Costa Rica i Albània de l’any passat, se superen el centenar de països que han tingut representació al llarg d’aquests anys en la competició palafrugellenca. Pel míting hi han passat referències atlètiques com Ruth Beitia –or a Rio–, Adel Mechaal –va participar-hi en edat infantil–, la banyolina Esther Guerrero, actual migfondista de referència a l’Estat, i, el palamosí, present també en els darrers Jocs. Les referències històriques que reforcen la reunió com un bressol de campions es completen amb la tunisiana Habiba Ghribi –campiona mundial (Daegu 2011) i olímpica (Londres 2012) va córrer els 3.000 obstacles a Palafrugell el 2005–, el britànic Dave Green –campió del món en 400 tanques el 2011–, l’algeriana Nouria Merah –campiona olímpica de 1.500 el 2000–, l’estonià Erki Nool or a Sidney en decatló i Niurka Montalvo, campiona del món a Sevilla el 1999.

El míting internacional se centra en la categoria juvenil, per a atletes nascuts el 2002 i el 2003, i s’hi decidiran també els campions de Catalunya. “Ja havíem pensat a fer-lo juvenil per una qüestió econòmica”, explica Josep Massa, el director tècnic de la prova, que argumenta la decisió, abans que s’atorgués el campionat català de la categoria: “No t’obliga a passar la normativa de la federació espanyola, que és molt dura en el sentit que has de pagar uns cànons d’inscripció, control antidopatge, garantir que pots pagar el viatge i l’estada als quatre primers del rànquing de cada prova...” “Com que no hi ha prou pressupost per garantir aquests paràmetres mirem fins on podem arribar. Si ens centrem en la categoria juvenil no estem obligats a complir aquests requisits”, hi afegeix, esperançat de poder afrontar en un futur un míting internacional absolut. “Ha estat la manera de mantenir el caliu. La competició serà igual de lluïda que altres anys però potser no hi haurà marques tan espectaculars”, diu.

La coincidència de la reunió internacional i el campionat català, amb 16 proves, fa que el programa de dissabte hagi de tenir dues sessions, matí i tarda. Algunes proves seran de la reunió, altres del campionat i algunes coincidiran. A més, hi ha sèries de 100, 200, 400 masculí i femení i 800 en homes i 1.500 en dones per a atletes de les categories absoluta i promesa que vulguin fer marca. Joan Martínez Peñalver (FC Barcelona), segon en el míting el 2018, amb 10.35 en els 100 metres, i el també promesa Josué Canales (GEiEG), rècord d’Hondures en 800, són alguns dels que hi participaran.

Dani Ruiz és la gran esperança del club amfitrió, el Palafrugell, en el llançament de martell. És el líder del rànquing català (voreja els 60 m) i el subcampió estatal de l’any passat en la categoria cadet.Josep Massa, director tècnic del Míting Internacional d’Atletisme de Palafrugell; Josep Maria Antentas, vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme; Pau Lladó, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Palafrugell; Josep Pujols, Director dels Serveis Territorials d’Esports a Girona de la Generalitat de Catalunya; Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell; Carles Salgas, Diputat d’Esports de la Diputació de Girona; i Joan Villuendas, President de la Federació Catalana d’Atletisme van intervenir ahir en la presentació de la cita.

Anna Massa, el segon curs als EUA

La saltadora del CA Palafrugell va establir aquest mes de febrer el rècord de Girona absolut de salt en perxa: 4,02 m. Supera d’aquesta manera d’un centímetre el que tenia Gemma Pagès (GEiEG) des del 2004. Anna Massa el va fer als Estats Units, en la seva segona temporada a la Universitat de Wheeling Jesuit, en la qual ja ha acabat el curs acadèmic. El cap de setmana passat va disputar la prova més important per a la seva universitat, el campionat de la conferència, en què va guanyar el salt de perxa i va acabar tercera en el de llargada i el 4x100. En el triple salt va ser quarta. La setmana que ve disputarà les finals nacionals universitàries de segona divisió a Kansas. Quan acabi, tornarà a Palafrugell i podrà participar en el campionat de Catalunya de la seva categoria i l’absolut i en el d’Espanya, només en promesa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)