Hoquei sobre herba

Una final de vells coneguts

Hoquei sobre herba. El Polo buscarà reeditar el títol de lliga avui al Pla del Bonaire contra l’Egara en un el vuitè duel del curs entre els dos equips

El Polo i l’Egara disputen avui (15.30 h, Esport3) la final de la lliga. Com en aquelles tres temporades seguides (2014, 2015 i 2016) en què els dos conjunts es van disputar la competició domèstica en duels d’infart. Aleshores, tot just començava el cicle de Carlos García Cuenca a la banqueta del conjunt de la Diagonal. I avui pot concloure amb el cinquè títol de lliga en set temporades. En les semifinals d’ahir, els barcelonins van necessitar els shoot-out per superar el Club de Campo però van merèixer no arribar-hi en el tercer i quart període. Van fer mèrits per endur-s’ho abans els barcelonins que, tot i una crisi de vuit minuts en el final del segon quart, van fer un bon partit. Casasayas va avançar el Polo mentre que Abajo i Laso van capgirar el duel en aquest petit sotrac anímic dels de la Diagonal. Xavi Lleonart, que tornava a jugar un partit sencer ahir després de dos mesos lesionat, va fer l’empat i aleshores, els shoot-out van decidir.

El derbi de la tanca

Pol Parrilla va empatar el derbi terrassenc en l’equador del tercer quart. En ple creixement i domini de l’Atlètic, que havia patit amb l’inici portentós de l’Egara. Els rallats van obrir la llauna mitjançant un stroke de Pepe Romeu i aleshores van cedir el protagonisme a un Atlètic que, a còpia d’intentar-ho, va trobar el gol de l’empat, per mitjà de Parrilla. En la celebració, es va produir una esllavissada de la tanca on hi havia l’afició dels grocs i el matx es va haver d’aturar mitja hora. En la represa del duel, els de Xero Gasol ho van continuar intentant i van disposar d’una desena de penals però no van saber afinar la punteria davant un immens Quico Cortes. I ho van pagar car perquè, a falta de dos minuts, van veure com l’Egara els guanyava un derbi terrassenc que havien tingut a l’abast en més d’una ocasió.

Amb el triomf, l’Egara es planta a la final de la lliga i buscarà el 15è títol de la seva història. Serà contra el Polo, un rival amb qui s’han vist les cares set vegades aquesta temporada entre la copa del Rei, la lliga regular, la copa catalunya, l’EHL i la lliga catalana. Vells coneguts.

El Junior ho tornarà a intentar

El Junior va classificar-se ahir per a la tercera final de lliga seguida. Contra un Egara combatiu i rocós, les santcugatenques van oferir una versió madura que les van conduir a segellar el bitllet per al duel d’avui (13 h, Esport3). Excepte en un penal córner, les jugadores de Joan Vidal no van patir gaire contra un conjunt ratllat que va fiar tot el seu bagatge ofensiu a la internacional Carola Salvatella. El solitari gol de Carlota Petchamé en el segon període va ser suficient per classificar el Junior per a la tercera final seguida de lliga. Les santcugatenques, que van perdre les altres dues, es veuran les cares amb el Club de Campo. “Són el millor equip sens dubte, però la temporada passada vam demostrar que les podem guanyar. Ho hem de repetir”, va dir Joan Vidal després del duel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)