Rugbi

Dragons sense cadenes

L’equip català supera els campions de la Super League en una segona part memorable al Camp Nou

Més de 31.000 seguidors van veure el partit, nou rècord en un partit de la fase regular de la competició

DRAGONS 33 WARRIORS 16

DRAGONS:Gigot, Mead, Wiliame, Tierney, Langi, Casty, McIlorum, Moa, Edwards, Bird, Bousquet, Whitley i Yaha. També van jugar Garcia, Simon, Baiteri i Kasiano.WARRIORS:Sarginson, Gidart, Burgess, Williams, Leuluai, Clubb, Powell, Flower, Greenwood, Navarrete, Isa, Marshall i Hardaker. També van jugar O’Loughlin, Tautai, Bullock i Hankinson.MARCADOR:2-0 (5’) Gigot. 6-0 (20’) McIlorum. 8-0 (20’) Gigot. 8-4 (37’) Marshall. 8-6 (38’) Hardaker. 12-6 (47’) Mead. 14-6 (47’) Mead. 16-6 (51’) Gigot. 20-6 (55’) Langi. 24-6 (60’) Kasiano. 26-6 (61’) Gigot. 31-6 (65’) Mead. 33-6 (66’) Gigot. 33-10 (73’) Gildart. 33-14 (78’) Hardaker. 33-16 (78’) Hardaker.

La festa va començar bé i va acabar millor. Victòria del campió de la Challenge Cup (Dragons) contra el campió de la Super League (Warriors) en una supercopa europea oficiosa que molts trigaran a oblidar.

El primer objectiu, batre el rècord d’espectadors en un partit de la fase regular de la Super League (25.000), es va assolir plenament: 31.555 seguidors, més de 20.000 arribats de la Catalunya del Nord en una mobilització mai vista en aquest esport. Els prolegòmens van ser emotius i van concloure amb una interpretació màgica de l’himne del club i de Catalunya, Els Segadors, sobre la gespa mentre els dos equips formaven davant una llotja presidida pel president de la Generalitat, Quim Torra.

La segona part de tot l’operatiu consistia, és clar, a guanyar un partit que s’entrevia duríssim contra els Warriors de Wigan, que també havien mobilitzat per a l’ocasió uns quatre mil seguidors. En la primera volta els anglesos van allisar de valent els catalans (42-0) i hi havia ganes de revenja. El partit no podia començar millor. Un xut de Gigot, el gran arrière nord-català, va situar l’equip al davant (2-0). Aquest resultat va desencadenar la fúria de l’equip anglès, que va assetjar sense pietat l’àrea dels Dragons, que no eren capaços de treure’s els jugadors rivals del davant tot i el suport i els càntics dels seus seguidors. La velocitat amb la qual movien la pilota els Warriors i la zona en què ho feien, molt a prop de pals, van obligar els jugadors de Perpinyà a deixar-se la vida en cada acció per evitar una marca que semblava cantada.

L’equip va resistir aquesta forta envestida i quan finalment va poder creuar les línies enemigues va donar un fort cop moral al rival, amb una marca de McIlorum i la posterior anotació de Gigot (8-0) que van canviar la dinàmica, com a mínim psicològica, del partit. Els Warriors, evidentment, van continuar atacant per totes bandes, amb xuts, passades i placatges al camp dels Dragons, que també van saber arribar amb més perill a la zona rival. Abans del descans, el veloç ala Marshall va fer finalment el 8-4 (8-6 amb l’anotació) i tot quedava obert per a la segona part.

El quart d’hora català

Els Warriors van tornar a sortir a totes. Marshall va trobar un forat a la banda i va anotar una marca que hauria capgirat el resultat però va ser anul·lada. Uns minuts després Mead va trencar les línies angleses com si fossin un formatge i va tornar a donar avantatge als Dragons. Els catalans van començar a jugar a pler contra un rival sobrepassat per accions de gran força del gegant Kasiano, de l’MVP del partit Samisoni Langi i dels omnipresents Gigot i Mead. Amb el partit trencat l’afició va fer l’onada i els jugadors van celebrar al final del duel el partit com si fos un títol. Els Dragons no guanyaven els Warriors en un partit de la lliga regular des del 2015 i avancen al tercer lloc de la lliga.

LA DADA

42-0
Els catalans
havien encaixat una derrota que va coure en la primera volta contra els Warriors

Ha estat una experiència única per gaudir-ne i impossible de viure en un altre estadi