Tennis

Nadal evita Thiem en les hipotètiques semifinals de Roland Garros

Tennis.

El sorteig del quadre masculí de Roland Garros que s’ha fet a Paris ha determinat que el suís Roger Federer (3) –campió el 2009–jugarà pel mateix cantó del quadre que Rafa Nadal (2). El quart favorit, l’austríac Dominic Thiem ho farà pel costat oposat i es trobaria a Novak Djokovic (1) en una hipotètiques semifinals si tothom fes dels deures. Els altres grans problemes per als màxims aspirants són l’alemany Alexander Zverev (5), tot i que travessa una mala ratxa, i el grec Stefanos Tsitsipas (6), que ha fet una gira de terra batuda molt bona i pot plantar cara a qualsevol rival. Els hipotètics quarts són: Djokovic-Zverev, Thiem-Del Potro (8), Tsitsipas-Federer i Nadal-Nishikori (7).

Djokovic debutarà contra el polonès Hubert Hurkacz. Nadal s’estrenarà contra un rival de la qualificació i, si venç, se les haurà amb un altre tennista de la prèvia. Federer passarà la primera prova contra l’italià Lorenzo Sonego, mentre que Thiem se les haurà amb el nord-americà Tommy Paul.

El balear, campió els dos últims anys, aspira a convertir-se en el primer jugador de l’era oberta que guanya dotze vegades un mateix torneig. L’únic oponent del quadre que l’ha derrotat a París és el número 1 Novak Djokovic, que el va batre en els quarts del 2015 i després va perdre la final contra el suís Stan Wawrinka. El 2016 es va treure l’espina després de la retirada per lesió en un canell del manacorí abans de jugar la tercera eliminatòria. El darrer precedent entre tots dos es va escenificar diumenge passat en la final de Roma i el balear va ser molt superior. El matís que encoratja Djokovic és que va arribar al duel extremadament cansat pels desgast que havia hagut de patir en els quarts davant de Del Potro en un partit que es va acabar a la una de la matinada, i en les semifinals contra un altre argentí, Diego Schwartzman. Sigui com vulgui, Nadal surt òbviament com a favorit al títol. El mataroní Albert Ramos, per la seva banda, debutarà contra el serbi Laslo Djere (31). Quant a les baixes, les absències més il·lustres del quadre masculí som les del sud-africà Kevin Anderson, el canadenc Milos Raonic i el txec Tomas Berdych.

Pel que fa al quadre femení, la romanesa Simona Halep (3), la vigent campiona, jugaria la semifinal contra la japonesa Naomi Osaka (1). La segona favorita és la txeca Karolina Pliskova, que se les hauria amb l’holandesa Kiki Bertens (4), que ha fet una gran progressió i arriba amb el recent títol a Roma. Els potencials quarts serien: Osaka-Barty (8), Halep-Kvitova (6), Bertens-Stephens (7) i Pliskova-Kerber (5). La nord-americana Serena Williams (10), guanyadora de 23 títols de Grand Slam, se les haurà amb la russa Vitalia Diattxenko. Serena ha estat tres cops campiona a París en quatre finals. Va perdre la del 2016 contra la jugadora del CT Barcino Garbiñe Muguruza (19), que debutarà contra la nord-americana Taylor Towsend, una rival prou assequible. El torneig ha tingut cinc campiones diferents en els últims cinc anys, una prova més de la volatilitat del circuit femení.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)