Ciclisme

Landa passa a l’atac

Ciclisme. El basc del Movistar reviu el Giro trencant el grup de favorits en una formidable etapa en la qual triomfa Zakarin i en què s’enfonsa Simon Yates

Mikel Landa (Movistar) va portar el Giro d’Itàlia a una nova dimensió amb un brutal atac al llarguíssim coll de Lago Serrù (34 km), a Ceresole Reale. El desafiament de Landa i del Movistar, a 15 km de l’arribada, va trencar el grup de favorits i va reduir les diferències en la classificació general quan encara falten grans etapes alpines.

Ilnur Zakarin (Katuixa) es va col·locar de sortida en el grup d’escapats i en el coll final va ser dels pocs que van resistir l’atac de Landa. No només va celebrar el triomf sinó que es va col·locar a només 31 segons de Primoz Roglic (Jumbo-Visma) en la general. L’eslovè va seguir una estratègia conservadora tota l’etapa i en els quilòmetres decisius es va limitar a seguir la roda de Vincenzo Nibali (Bahrain). Landa va recuperar 1:36 respecte a Roglic i l’italià i reviu les seves esperances en la general –es troba a 2:33 del ciclista del Jumbo–. El Movistar, a més, té una altra bala a la recambra, l’equatorià Richard Carapaz, que va tornar a brillar en els moments decisius i ara és sisè a 1:57 de Roglic.

Simon Yates (Mitchelton-Scott) va defallir en el port final, on va cedir cinc minuts, i Miguel Ángel López (Astana) va haver de canviar la bicicleta en el pitjor moment i també va perdre un temps preciós.

Menció a banda per a Jan Polanc (Emirates), que manté la maglia rosa després de patir en solitari en l’últim port amb un esforç encomiable.

El Movistar té avui mateix una altra oportunitat per atacar els seus rivals en una etapa curta (130 km) però amb quatre ports exigents, l’últim, a uns 25 quilòmetres de l’arribada, a Courmayer.

Pinerolo-Ceresolo Reale
1r. I. Zakarin (Katuixa) 5h34:40
2n. M. Nieve (Mitchelton-Scott) a 0:35
3r. M. Landa (Movistar) a 1:20
4t. R. Carapaz (Movistar) a 1:38
5è. B. Mollema (Trek) a 1:45
6è. R. Majka (Bora) a 2:07
7è. P. Roglic (Jumbo) a 2:57
8è. V. Nibali (Bahrain) m.t.
General
1r. J. Polanc (Emirates) 54h28:59
2n. P. Roglic (Jumbo-V.) a 2:25
3r. I. Zakarin (Katuixa) a 2:56
4t. B. Mollema (Trek-S.) a 3:06
5è. V. Nibali (Bahrain) a 4:09
6è. R. Carapaz (Movistar) a 4:22
7è. R. Majka (Bora) a 4:28
8è. M. Landa (Movistar) a 5:08
82è. A. Pedrero (Movistar) a 1h06:03
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)