Ciclisme

Carapaz, cada vegada més líder

Ciclisme. L’equatorià i Nibali ataquen Roglic en un coll de tercera i li prenen 40 segons en una jornada que havia de ser de transició abans dels grans ports de l’última setmana

Cataldo (Astana) va imposar-se ahir en una etapa, amb final a Como, que havia de ser de transició anant cap a una última setmana duríssima però que va resultar decisiva en la lluita per a la general. Carapaz (Movistar) i Nibali (Bahrain) van atacar a Civiglio (3a), a 9 km de l’arribada, un territori habitual en la clàssica del Giro de Llombardia, i van treure 40 segons d’avantatge a Roglic (Jumbo), que va viure un malson en els quilòmetre finals. L’eslovè va punxar en la pujada a la Colma de Sormano. Va haver de fer un esforç per remuntar i ja en el descens de Civiglio va sortir en un revolt i va acabar perdent uns segons preciosos. Carapaz, amb un Movistar reforçat, augmenta a 47 segons l’avantatge en la general respecte a Roglic, i Nibali s’ha situat a només un minut del ciclista del Jumbo abans que demà afrontin l’etapa del Mortirolo. L’organització, això sí, ha confirmat que no es pujarà el temible Gavia per la neu acumulada a la carretera.

En l’esprint final Cataldo va superar el seu company d’escapada Cattaneo (Androni). Van anar plegats més de 200 quilòmetres. Van arribar a disposar de més de 12 minuts però només els van sobrar 11 segons per la batalla que es va desfermar en els quilòmetres finals.

Ivrea-Como (223 km)
1r. D. Cataldo (Astana) 5h48;15
2n. M. Cattaneo (Androni) m.t.
3r. S. Yates (Mitchelton) a 0:11
4t. H. Carthy (Movistar) m.t.
5è. R. Carapaz (Bahrain) m.t.
6è. V. Nibali (Bahrain) m.t.
36è. V. Nibali (Bahrain) a 11:20
General
1r. R. Carapaz (Movistar) 64h24
2n. P. Roglic (Jumbo-Visma) a 0:47
3r. V. Nibali (Bahrain) a 1:47
4t. R. Majka (Bora) a 2:35
5è. M. Landa (Movistar) a 3:15
6è. B. Mollema (Trek) a 3:38
7è. J. Polanc (Emirates) a 4:12
8è. S. Yates (Mitchelton) a 5:24
9è. P. Sivakov (Ineo) a 5:48
52è. A. Pedrero (Movistar) a 1h15:46
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)