Ciclisme

El Mortirolo sepulta les aspiracions de Roglic

Ciclisme. Un atac fortíssim de Nibali i la posterior reacció de Carapaz i Landa van despenjar l’eslovè, que queda a 2:09 del lideratge

L’eslovè Primoz Roglic (Jumbo-Visma) va enterrar al Mortirolo les possibilitats que encara tenia de conquerir el seu primer Giro d’Itàlia. En el ja llegendari port de la Llombardia l’eslovè va ser estat atacat sense pietat per tots els escaladors, començant per Vincenzo Nibali (Bahrain) i acabant pel duo del Movistar Mikel Landa i Richard Carapaz, que va certificar el seu lideratge i pedala segur cap a la seva primera victòria en la general d’una gran volta.

L’equatorià, Landa i Nibali van creuar l’arribada, a Ponte de Ligne, amb 1:23 respecte Roglic, acompanyat de Simon Yates, també lluny del seu millor moment. El líder té ara 1:47 respecte Nibali i 2:09 respecte l’eslovè, un marge de seguretat que pot ser definitiu fins i tot tinguent en compte la contrarellotge final a Verona (17 km). El jove Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) va ser el vencedor de l’etapa en superar en l’esprint final Jan Hirt (Astana). Van ser els únics supervivents de l’escapada de 19 ciclistes que va marxar del pilot en els primers quilòmetres de la jornada.

L’absència del Gavia, la cima Coppi, que no es va poder pujar per culpa del mal temps i la neu acumulada no va restar espectacle a la jornada, sobretot en els 12 km quilòmetres del temut Mortirolo. Després d’uns primers quilòmetres de marcatge entre els favorits, Nibali va atacar molt lluny del premi de muntanya. Això va provocar la resposta del Movistar, que va comptar amb una sensacional actuació d’Antonio Pedrero. Després de l’atac de Nibali el ritme constant del ciclista de Terrassa va despenjar Roglic, Yates i Mollema i va permetre Landa i Carapaz mantenir-se prop de l’italià, al qual van atrapat a tres uns quilòmetres del coll al costat de Miguel Ángel López (Astana). La pluja, intensa i els núvols, van provocar en els ciclistes una sensació d’obscuritat total en els quilòmetres finals del port. Roglic i Yates van passar sota la pancarta a gairebé dos minuts.

Units contra Roglic

El descens, per la pluja i la prudència de tots els ciclistes, es va fer interminable, però en els 14 quilòmetres de pujada constant cap a Ponte di Legno el Movistar i el Bahrain –que tenien corredors a l’escapada que s’han despenjat– van col·laborar per allunyar Roglic, que va retallar un temps insuficient per a les seves possibilitats. L’eslovè li tocarà jugar a partir d’ara l’atac, si li queden forces, en les properes etapes per arribar viu a la contrarellotge de Verona.

LA XIFRA

1:23
minuts
va perdre Primoz Roglic a la línia de meta respecte de Nibali, Carapaz i Landa.
Lovere - P. di Legno (194 km)
1r G. Ciccone (Trek) 5h36:24
2n J. Hirt (Astana) m.t.
3r F. Masnada (Androni) a 1:20
4t V. Nibali (Bahrain) a 1:41
5è H. Carthy (EF Education) m.t.
6è R. Carapaz (Movistar) m.t.
68è A. Pedrero (Movistar) a 18:07
General
1r R. Carapaz (Movistar) 70h02:05
2n V. Nibali (Bahrain) a 1:47
3r P. Roglic (Jumbo-Visma) a 2:09
4t M. Landa (Movistar) a 3:15
5è B. Mollema (Trek-Seg.) a 5:00
10è J. Polanc (Emirates) a 8:06
52è A. Pedrero (Movistar) a 1h32:12
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)