Ciclisme

Mikel Landa hi diu la seva i Richard Carapaz, més rosa

Ciclisme. El basc del Movistar ataca en la darrera ascensió i deixa sol el líder de la general, que avantatja de vuit segons Nibali, ara a gairebé dos minuts

Primoz Roglic va perdre bona part de les seves possibilitats d’acabar amb el mallot rosa diumenge a Verona, abans-d’ahir en l’etapa del Mortirolo. I ahir va ser Vincenzo Nibali el que va mostrar signes de debilitat quan el desnivell en la darrera ascensió en l’etapa amb final a Anterselva (181 km) era superior (8 per cent de pendent). Mikel Landa havia deixat Richard Carapaz sol amb els candidats a prendre-li el primer lloc en la general quan va marxar en cerca d’uns segons (19) que l’acostessin al podi. L’equatorià del Movistar, el dia del seu 26è aniversari, no només es va poder espavilar tot sol sinó que va aconseguir 8 segons d’avantatge sobre el segon i tercer de la classificació, que avui tindran els 222 quilòmetres d’una etapa dissenyada per acabar en un esprint per pensar com s’ho faran demà i demà passat, amb muntanya, per posar contra les cordes Carapaz sense que, com ahir, Landa els amenaci els llocs d’honor.

La primera

Una de les moltes esperances del ciclisme francès, Nans Peters (Ag2r), va aconseguir a l’estació on s’hi disputa la copa del món de biatló la seva primera victòria com a professional. Distingit com el millor júnior a França el 2012 i portador del mallot de millor jove en aquesta edició del Giro en les etapes 9, 10 i 11, el ciclista de Grenoble (1994) va atacar a 9 quilòmetres de l’arribada de l’etapa; exigent pel seu perfil malgrat acabar en un port de tercera categoria. Peters havia entrat en una escapada formada per divuit unitats en què la presència de Davide Formolo (Bora), desè a la general després de la seva tercera posició ahir, va mantenir en alerta el grup de favorits. Valerio Conti (UAE) va ser el primer a reaccionar i llançar-se cap al cap de cursa, que anava sense cadena. Esteban Chaves (Mitchelton) s’hi va afegir després i, el letó Krists Neilands (Israel), va fer que la multitud entre els perseguidors acabés de deixar el triomf en franquícia a Peters.

A dues bandes

Astana, mitjançant Superman López, va trencar l’ordre al darrere. Mikel Landa (Movistar), molt viu i amb cames, va deixar el seu company i líder de la general sol al darrere amb els seus principals rivals. L’alabès va fer bo el seu atac mentre que Richard Carapaz aconseguia deixar enrere Vincenzo Nibali i la resta de candidats a disputar-li el rosa i arribava amb López a roda i els superava de 8 segons. Mikel Landa n’havia picat 19.

Etapa 17 (181 km)
1r. N. Peters (Ag2r) 4h41:34
2n. E. Chaves (Mitchelton) a 1:34
3r. D. Formolo (Bora) a 1:51
19è. M. Landa (Movistar) a 4:27
20è. R. Carapaz (Movistar) a 4:39
21è. M. Á. López (Astana) m.t.
22è. H. Carthy (Ed. First) a 4:43
23è. B. Mollema (Trek) a 4:46
24è. D. Pozzovivo (Bahrain) m.t.
25è. P. Roglic (Jumbo-Visma) m.t.
26è. V. Nibali (Bahrain) m.t.
51è A. Pedrero (Movistar) a 7:39
General
1r R. Carapaz (Movistar) 74h44:18
2n V. Nibali (Bahrain) a 1:54
3r P. Roglic (Jumbo-Visma) a 2:16
4t M. Landa (Movistar) a 3:03
5è B. Mollema (Trek-Seg.) a 5:07
6è M.Á. López (Astana) a 6:17
7è R. Majka (Bora) a 6:48
8è S. Yates (Mitchelton) a 7:13
9è. P. Sivakov (Ineos) a 8:21
10è J. Polanc (Emirates) a 8:59
51è A. Pedrero (Movistar) a 1h35:12
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)