Atletisme

Un tribunal de Suïssa dóna la raó a Semenya

Atletisme. Ha suspès la reglamentació de la federació internacional respecte a les atletes amb alts nivells de testosterona i permet a la sud-africana competir en la seva prova sense medicar-se. La IAAF pot recórrer fins el 25 de juny

El Tribunal Federal Suprem de Suïssa ha donat la raó a Caster Semenya en la seva disputa amb la Federació Internacional d’Atletisme i ha ordenat a la IAAF que suspengui la nova regulació sobre les atletes amb alts nivells de testosterona. La defensa de la sud-africana ho ha fet públic en un comunicat en el que també explica que el tribunal diu que s’ha de permetre a la doble campiona olímpica i triple mundial dels 800 m competir sense restriccions en la seva prova.

Aquesta sentencia atorga una protecció temporal a les atletes amb alts nivells de testosterona que es veien afectada la seva participació en les proves entre els 400 m i la milla si no es medicaven per baixar els nivells. El tribunal ha donat fins el 25 de juny a la IAAF per recórrer la seva sentencia.

Caster Semenya es va oposar a la normativa de la IAAF quan aquesta va sortir, i va anar al Tribunal d’Arbitratge Esportiu. El passat 1 de maig però el TAS va donar suport a les disposicions de la federació internacional, i ella va apel·lar als tribunals suïssos. La migfondista sud-africana ha manifestat en un comunicat: “Agraeixo als jutges suïssos aquesta decisió. Espero que després d’aquesta apel·lació se’m permetrà tornar a córrer lliurement”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)