Ciclisme

Pedrero: “Treballar per a un líder és molt agraït”

Ciclisme. El ciclista de Terrassa va ser un dels homes clau del Movistar de Carapaz i Landa en les grans etapes de muntanya d’un Giro en què s’ha guanyat una més que probable renovació

El ciclista de Terrassa Antonio Pedrero (1991, Movistar) va protagonitzar en el Giro d’Itàlia la seva millor actuació en una gran volta i, de passada, es va guanyar la renovació, tot i que ell ho confirma, de moment, amb la boca petita. “M’agrada el Movistar i la feina que hi faig, tot anirà bé”, assenyala el ciclista entre vol i vol cap al seu nou objectiu, la Ruta del Sud. A Itàlia el català no va guanyar cap gran etapa, però es va destapar com un dels millors escaladors del pilot en la terrorífica pujada en la foscor i sota la pluja al Mortirolo. “Ha estat un dels meus millors dies com a professional, però treballar per a un líder –Richard Carapaz– és molt agraït i al costat també hi tenia Landa, que em donava ànims.” Seu va ser el canvi de ritme que va deixar Roglic clavat i que va permetre al trio del Movistar llançar-se sobre Nibali, que buscava una de les seves grans gestes. “Des del cotxe no m’havien de dir què calia fer, ho sabia molt bé i a més ho havíem parlat.”

Pedrero –fill d’un altre ciclista professional– va fer tots els papers de l’auca del manual del gregari en una gran volta. Quan Carapaz encara no era líder es va ficar en escapades per preparar grans estratègies contra Roglic i quan el seu company es va vestir de rosa va portar el ritme en els grans ports de l’última setmana quan companys més experimentats ja defallien. El Giro, per a ell i per al Movistar, va canviar completament en l’etapa que va acabar al peu del Mont Blanc. “Carapaz va guanyar amb més d’un minut d’avantatge i es va posar líder; va ser un dia únic per a tot l’equip, que vèiem com tota la nostra feina tenia recompensa després d’una primera setmana complicada”, recorda el ciclista, que ja va ser un dels millors del Movistar en la Vuelta del 2017, en què se’l va veure en gairebé tots els saraus en les etapes de muntanya.

Respecte als plans que té l’equip per al Tour, poca cosa pot avançar. “Fins ara només he estat pensant en el Giro, perquè tenia molt clar que l’havia de fer en plena forma; ara l’equip decidirà.” Considera que Marc Soler –va reaparèixer en la volta a l’Aragó– és un dels favorits per estar al costat de Nairo Quintana, però no sap si el mateix Landa o Valverde, ara en fase de recuperació, seran a l’equip titular. L’egarenc admet que li agradaria rematar el curs en la Vuelta, però que la competència és duríssima. “Al Movistar som molts corredors, tots de molta qualitat, i és difícil que algú pugui repetir.” No lamenta, tampoc, la manca de curses per destacar individualment en un equip tan farcit de figures. “La temporada és molt llarga i sempre tenim oportunitats per destacar”, assenyala el ciclista, que va ser cinquè el 2018 en la clàssica d’Ordizia.

En el Giro, a banda de treballar per al col·lectiu, va millorar la seva millor posició en una gran volta (48è). El 2017 havia estat el 50è en la Vuelta anant per lliure.

MORTIROLO

“Va ser l’etapa en què m’he sentit més bé com a professional sobre la bici”

EL MOMENT

“El dia que Carapaz es va posar líder tot va canviar per a nosaltres”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)