Waterpolo

Desenllaç fatal

El CN Atlètic Barceloneta encaixa un parcial final de 4-0 i cau en les semifinals contra el Ferencváros en un partit que va dominar durant més de tres quarts

Avui es jugarà el tercer lloc contra el Pro Recco

FERENCVÁROS 9 BARCELONETA 7

FERENCVÁROS TELEKOM BUDAPEST:Vogel; Sedlmayer, Kallay (1), Pohl (1), Vamos (1), Mezei, Nemet, N. Jaksic (2), Younger, Varga (3), S. Jansik (1) i Mitrovic.ZODIAC CN ATLÈTIC BARCELONETA:López Pinedo; Famera (1), Granados (3), Munárriz, Vrlic (1), Larumbe, Prieto, Fernández (1), Tahull, Perrone (1), Mallarach i Bustos.PARCIALS:2-2, 1-1, 2-3 i 4-1.ÀRBITRES:Alexandrescu i Rakovic.

Al Zodiac CN Atlètic Barceloneta se li va esmunyir la final de la lliga de campions en els últims 5 minuts. El conjunt mariner va portar la iniciativa durant més de tres quarts de partit, però en el tram final li va faltar la clarividència i la frescor que si va tenir el Ferencváros. Un parcial de 4-0, amb tres genialitats de Denes Varga, van capgirar el guió i van conduir l’equip hongarès a la final, on es veurà les cares amb el vigent campió, l’Olympiacòs, altre cop el botxí del Pro Recco (11-12). Al seu torn, l’equip mariner, com l’any passat a Gènova, s’haurà de conformar a lluitar per la medalla de bronze contra el totpoderós conjunt italià (19 h).

El primer quart va acabat en taules. Una acció en superioritat de Fran Fernández i una canonada d’Álvaro Granados en una transició ràpida donaven avantatge al conjunt mariner (0-2), però Mark Kallay i Nikola Jaksik, amb una gran moviment des de la boia, restablien l’equilibri a dos segons del final del primer període. En el segon, Granados tornava a situar la formació barcelonina amb avantatge, però el Ferencváros replicava en un contraatac culminat per Marton Vamos. La pitjor notícia pels interessos mariners va ser la tercera i definitiva exclusió d’Alberto Munárriz. Encara restava més de mig partit i l’eliminació del jugador navarrès acabaria condicionant el rendiment i la direcció del joc mariner. El Barceloneta començava a malbaratar accions d’home de més, tot i que al descans el duel era totalment obert, amb un pírric empat a 3 al marcador.

Després de la represa es mantenia l’equilibri de forces, tot i que el Barceloneta no deixava que el Ferencváros prengués la iniciativa. L’intercanvi de cops era continu. Famera marcava de lluny i Nikola Jaksic replicava des de la boia. López Pinedo tornava a exercir de quarterback i Perrone no perdonava davant de Soma Vogel. Un revers de Josip Vrlic, des de la boia, després d’una diana de Zoltan Pohl tancava el tercer quart amb una mínima renda catalana (5-6).

Sense frescor

En una altra contraatac, Perrone forçava el penal i Granados l’executava a la perfecció (5-7). L’Atlètic Barceloneta havia mantingut el guió dels dos partits de la fase de grups, però va arribar al tram final molt just de forces i d’efectius. El Ferencváros encara no havia dit l’última paraula i en el tram final va emergir el talent de Denes Varga. Dues dianes seves van tornar a restablir l’equilibri i Szilard Jansik, en una acció de superioritat, situava per primer cop el seu equip amb avantatge en 28 minuts de joc. El Barceloneta, al seu torn, continuava sense treure profit de les jugades d’home de més i ja no va tenir capacitat de reacció. Varga, en canvi, va signar la sentència amb la seva tercera diana a 1:16 per al final.

LES FRASES

L’exclusió tant ràpida de Munárriz ens ha deixat coixos, i no hem aprofitat les superioritats
Chus Martín
entrenador del zodiac cn atlètic barceloneta
És una derrota molt dura. Al final les genialitats de Varga han acabat decidint el partit
Dani López Pinedo
entrenador zodiac cn atlètic barceloneta

Una canonada de Genidounias decideix

Una canonada de Genidounias a 38 segons del final va resoldre a favor de l’Olympiacòs una primera semifinal espectacular contra el Pro Recco (11-12) en la repetició de la final de l’any passat a Gènova. L’equip hel·lè, vigent campió, es va tornar a interposar en el camí cap a la glòria del gran favorit, que no havia cedit ni un sol punt en la fase de grups. Hi havia comptes pendents i la tensió es va notar dins la piscina amb un duel molt intens que va acabar amb una vermella directa per Figari, i amb quatre exclusions més. El conjunt grec va començar molt efectiu (1-4) i sempre va anar un pas endavant de la formació italiana. El Pro Recco va reaccionar i va arribar a empatar en dues ocasions (8-8 i 11-11), però en cap cas va consumar la remuntada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)