Waterpolo

L’Atlètic Barceloneta vol la final a vuit del 2021 al 2025

Waterpolo. La LEN veu amb bons ulls la proposta d’una seu estable després de les primeres converses amb el president mariner, Julián García, i el màxim mandatari de la FCN, Enric Bertrán

El president del CN Atlètic Barceloneta, Julián García, i el president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertrán, acompanyat pel director esportiu, Eugeni Ballarín, van iniciar converses amb els responsables de la LEN durant el cap de setmana passat a Hannover per presentar la proposta de convertir-se en la seu de la final a vuit de waterpolo per al període 2021-2025, coincidint amb els actes del centenari de la federació catalana. “Com a club hi estem interessats, però necessitem el suport de les institucions, l’Ajuntament i la Diputació, i ara per ara estem pendents que s’aclareixi la situació política. En tot cas, durant la campanya la majoria de partits es van moure i van mostrar la seva predisposició per tirar endavant un esdeveniment d’aquestes característiques”, explica el màxim mandatari mariner.

Segons García, el model a seguir seria la final a quatre d’handbol a Colònia. “Ells ja ho han fet deu anys i és tota una festa. En el waterpolo hi ha poques ciutats que puguin fer de la final a vuit una festa, i Barcelona n’és una. Tenim tradició i ciutat de sobres per tirar endavant el que estem proposant, i la federació catalana ja ho va demostrar organitzant uns europeus fantàstics.” En aquest sentit, el president de l’Atlètic Barceloneta recorda que la final a vuit de Gènova el 2018 “va ser lamentable” i que aquest any Hannover tampoc ha estat a l’altura. “Sé que a Hannover hi han dedicat molts esforços, però hi ha hagut deficiències. La piscina no reunia les condicions, en la primera jornada hi havia molt poc ambient, la ubicació de la premsa era una vergonya, els punts de seguretat també deixaven molt a desitjar. Penso que la competició es mereix més i així no podem continuar”, sentencia.

El 2020, en suspens

La final del 2020 s’havia de tornar a disputar a Gènova, però el Pro Recco ja ha deixat clar que no està en condicions de fer-ho, que en tot cas es podria traslladar a Roma. “Nosaltres no estem disposats a cobrir les deficiències d’una altra seu per un any. La nostra aposta és per quatre o més anys”, aclareix Julián García. La LEN veu amb bons ulls la designació d’una seu per un període més llarg. Tot i que Moscou també hauria manifestat el seu interès, el president del CN Atlètic Barceloneta considera que, si es vol que el waterpolo prengui una altra dimensió, les millors ciutats ara per ara són Budapest i Barcelona. La comissionada d’Esports en funcions, Marta Carranza, ha admès que també estan estudiant la proposta, que òbviament va lligada a la idea de convertir Barcelona en la “capital mundial del waterpolo”.

LES FRASES

Gènova 2018 va ser lamentable i Hannover 2019 ha tingut deficiències. La competició es mereix més
Julián García
president del cn atlètic barceloneta
Per a nosaltres seria ideal organitzar-ho del 2021 al 2025, coincidint amb els actes d’inici del centenari de la Federació Catalana de Natació
Julián García
president del cn atlètic barceloneta
El model a seguir és la final a quatre d’handbol a Colònia. Ho han fet deu anys i és tota una festa. En waterpolo hi ha poques ciutats que puguin convertir una final a vuit en una festa i Barcelona n’és una
Julián García
president del cn atlètic barceloneta

“La valoració esportiva és bona”

Pel que fa al balanç de la final a vuit de Hannover, Julián García va comentar: “La valoració esportiva és bona perquè estem entre els quatre primers d’Europa, tot i que vam tenir una petita decepció perquè després d’anar guanyant de dos el Ferencváros ens vam arribar a veure a la final amb l’Olympiacòs.” Pel que fa a la plantilla del curs vinent, la idea és mantenir pràcticament el mateix bloc, amb un parell d’incorporacions. Josip Vrlic té algunes ofertes i, si marxa, el club hauria de fitxar un boia i un altre jugador per acabar de completar un equip molt competitiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)