Voleibol

El CVB Barça renuncia a Europa

Voleibol. El tècnic, Hugo Gotuzzo, no continuarà i diverses jugadores marxen després del millor curs de la història

El CVB Barça, flamant subcampió de la superlliga femenina, s’ha vist obligat a renunciar a la competició europea, la Challenge Cup, tant per pressupost com per nivell competitiu. “El Logronyo, que ha guanyat sis anys seguits la lliga espanyola, també va renunciar l’any passat a Europa. Un any va jugar contra un equip turc que tenia una brasilera que cobrava més que totes les seves jugadores juntes. La nostra lliga és semiprofessional i has de competir contra equips professionals. Et pot tocar, per exemple, un desplaçament a Turquia o a Rússia que et genera problemes en el pressupost. Si no podem ser competitius, preferim no jugar”, explica el president del club blaugrana, José Caro, que reitera, això sí, que malgrat les nombroses baixes que tindran i el reajustament pressupostari que s’han vist obligats a fer jugaran la superlliga. “El nostre objectiu és fer un equip competitiu”, explica el directiu. La gran temporada ha tingut conseqüències econòmiques i esportives. La disputa de la copa –semifinalista– i del play-off pel títol va trastocar el pressupost en la millor temporada de la història del club.

D’entrada, el CVB Barça i el seu entrenador, Hugo Gottuzzo, no han arribat a un acord econòmic. L’entrenador argentí no continuarà, tot i que té la intenció de quedar-se a Catalunya malgrat que té ofertes de l’estranger. Abans de fitxar pel Barça, l’entrenador va passar pel CN Sabadell, un dels bressols del voleibol a Catalunya. El club busca un perfil de tècnic jove, amb il·lusió i amb un cost inferior.

Les principals jugadores del grup d’enguany han tingut ofertes sucoses i irrenunciables en un esport complicat econòmicament. La col·locadora catalana Sílvia Araco, per exemple, marxa a l’Haris de Tenerife, un dels equips capdavanters de la superlliga. La lliure Patricia Rodríguez deixa el club català per jugar la lliga francesa amb el Vandoeuvre Nancy francès. L’andalusa Ana Escamilla, la millor anotadora blaugrana aquesta temporada i una de les jugadores més destacades de tota la superlliga, per la seva banda, disputarà la lliga alemanya amb el Potsdam. Una altra peça clau, Rocío Gómez, ha acceptat la proposta del Socuéllamos de Ciudad Real, conjunt que ha pujat a la superlliga. La central catalana Mabel Caro, per la seva banda, encara no sap si continuarà en actiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)