Natació

L’últim vol per a Gwangju

Natació. El trofeu Ciutat de Barcelona tancarà el circuit Mare Nostrum i suposarà la segona oportunitat per aconseguir les mínimes per al mundial

A escassament un mes de la principal cita del curs, el mundial de Gwangju (del 21 al 28 de juliol), el trofeu Ciutat de Barcelona es disputa aquest cap de setmana amb més al·licients que mai. Per a nedadores que ja tenen el bitllet assegurat com Jessica Vall (50, 100 i 200 m braça) i África Zamorano (100 i 200 m esquena, 200 m lliure i 200 m estils), suposarà la possibilitat d’afrontar una competició de màxima intensitat al costat d’alguns dels principals referents internacionals.

Per al seu company del CN Sant Andreu Joan Lluís Pons, en canvi, serà l’última oportunitat per guanyar-se la selecció per als 400 m estils. “He competit moltes vegades en el Mare Nostrum de Barcelona, però és el primer cop que ho faré des que estic al Sant Andreu, i en tinc moltes ganes. Hi ha molta gent que m’anima a aconseguir la mínima, però això no suposa cap pressió extra, sinó que confien en les meves possibilitats. He estat entrenant fort el parcial d’esquena i a la piscina el gran referent serà l’anglès Max Litchfield, que va quedar segon en l’europeu”, explica el nedador solleric. En la mateixa situació que Pons es troben dos companys del CN Sant Andreu, la velocista Lidón Muñoz (50 i 100 m lliure, i 50 m esquena) i el fondista Albert Escrits (1.500 m), i la nedadora del CN Sabadell Catalina Corró (200 i 400 m estils, i 200 m papallona).

El podi de 200 m braça

La prova dels 200 m braça serà pràcticament la repetició de l’europeu de Glasgow amb la participació de les quatre primeres classificades: la russa Iúlia Efimova, la catalana Jessica Vall, la britànica Molly Renshaw i la també catalana Marina García, amb el bitllet assegurat per a Gwangju. “Sempre motiva enfrontar-te a grans rivals. Vinc amb bones sensacions de Mònaco i Canet, i vull gaudir de la competició a Barcelona, tal com m’agrada a mi”, ressalta Vall.

Peaty i Hosszu, i un cartell de luxe

La llista de primeres figures mundials és extensa, però, més enllà de la badalonina Mireia Belmonte, els dos grans noms propis de la reunió barcelonina són probablement el britànic Adam Peaty i l’hongaresa Katinka Hosszu, la dama de ferro de la natació. Tots dos arriben en forma, com han demostrat aquesta mateixa setmana a Canet de Rosselló, la segona reunió del circuit Mare Nostrum. Peaty, campió olímpic, mundial i europeu, afrontarà les seves dues proves habituals, els 50 i els 100 m braça, mentre que Hosszu, si no fa canvis d’última hora, torna a tenir un programa esgotador (100 m lliure, 1.500 m, 50 m papallona, 200 m i 400 m estils, i 200 m esquena). Belmonte tampoc queda curta i figura inscrita en els 200 i 400 m lliure, 1.500 m, 200 i 400 m estils, i 200 m papallona. A més de la russa Iúlia Efimova en braça, destaca la presència de l’anglès Benjamin Proud, campió mundial i europeu en 50 m lliure i 50 m papallona, i de la nedadora danesa Pernille Blume, campiona olímpica en els 50 m lliure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)