Handbol

Salva Puig és l’aposta del Sarrià per al debut a plata

Handbol. L’exjugador del Barça i el Granollers, entre altres, amb experiència a la banqueta del Calella, serà l’entrenador del club sarrianenc el curs que ve

Salva Puig (Montcada i Reixac, 1979) és l’aposta de Josep Espar i la junta del Sarrià per dirigir el primer equip del club en el seu debut a la divisió d’honor plata. Descartats Pere Coll i Jordi de Toro, dos dels artífexs de l’ascens i que van renunciar al càrrec per motius laborals i personals –eren la primera opció–, la direcció esportiva va buscar un relleu per al qual hi havia un grup reduït de candidats, tres o quatre, sense que hi hagués un ordre de prioritat entre ells.

“Hem cregut que era la millor opció perquè és un entrenador jove, amb moltes ganes i ambició. Vol pujar amunt i que aquest sigui un pas per anar més enlaire, i creiem que ara mateix és el que necessitem”, explica el vicepresident del Sarrià, Jordi Paretas, en referència a una elecció feta per Josep Espar amb el vistiplau de la junta. “Al final ens hem decidit per Salva Puig, ens ha semblat que era la millor opció perquè d’aquí a uns anys vol entrenar a l’Asobal i estar al màxim nivell i ara per ara Calella se li havia fet petit”, argumenta el directiu. Puig va retirar-se de l’handbol professional el 2016 i ha entrenat el Calella, que aquest mes de maig, després de guanyar la lliga catalana, va quedar fora de l’ascens a la primera estatal pel goal average en una fase organitzada pel club maresmenc.

Salva Puig va jugar al Barça tres temporades (guanyador de la lliga de campions el 2005) i al Granollers en tres etapes –hi va debutar a l’Asobal quan era juvenil i s’hi va retirar, jugant precisament contra el conjunt blaugrana els dos cops–. El Frisch Auf Göppingen (Bundesliga), el Valladolid (Asobal) i el Tolosa (França) són els altres equips en què el nou tècnic del Sarrià, també internacional absolut, va jugar en l’àmbit professional.

La final de copa, demà passat a Sarrià de Ter

El Sarrià pot tancar aquest diumenge a casa (18.30 h) el seu millor curs aixecant el títol de la copa catalana, en la final contra la Roca. Els vallesans, amb passat a plata, van ser quarts en la lliga que va guanyar el Sarrià però van guanyar els dos enfrontaments directes a l’equip de Pere Coll: 26-27 a l’octubre, en la segona de les quatre derrotes aquest curs dels sarrianencs, i 29-23 al febrer. Al matí hi ha tres finals més de copa a Sarrià de Ter, dues d’alevins i una d’infantil.

“El més assenyat és una parada”

Una de les opcions que Josep Espar va tenir sobre la taula, juntament amb la de Salva Puig, era Sergi Catarain, tècnic del Bordils les dues darreres temporades en la categoria en què debutarà el curs que ve el Sarrià. “He passat dos anys molt durs en handbol. I, també, per estar en una categoria que gairebé és professional, amb una feina de matí i tarda i amb família. És molt complicat”, diu l’ex-porter del Sarrià, entre altres, equip en què coincidiria amb l’actual director esportiu del club. “El més assenyat és una parada”, diu Cata (1980), que vol formar-se i no deslligar-se d’un esport al qual està vinculat des de fa 32 anys. “El més coherent és rebaixar el nivell d’estrès i d’angoixa”, argumenta l’entrenador, que qualifica la seva sortida del Blanc i Verd de “traumàtica”. “Necessito millorar i veure altres coses, aquest estiu ja en tinc”, diu Catarain, que vol tornar a entrenar el curs 2020/21.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)