Waterpolo

Una superfinal a Belgrad carregada d’al·licients

Waterpolo. La selecció espanyola afronta la competició, que atorga un bitllet olímpic per al campió, com un test de qualitat amb vista al mundial

La selecció espanyola, amb quinze jugadors de clubs catalans, enceta avui a Belgrad contra el Japó la seva participació en la selectiva superfinal de la lliga mundial després d’haver-s’hi guanyat el bitllet gràcies al tercer lloc en l’Europa Cup. La competició presenta molts al·licients per al combinat estatal, tal com va admetre el seleccionador barceloní David Martín. “Tenim dos objectius principals. El primer és adaptar-se a la nova normativa de competició, adquirir automatismes, créixer com a equip i oferir un gran nivell de joc. Que l’equip jugui sis partits en sis dies ens anirà molt bé. Evidentment, el segon objectiu és aconseguir la classificació olímpica si guanyem el campionat, la qual cosa ens atorgaria una plaça amb vista als Jocs de Tòquio”, ressalta. És evident que la cita és un perfecte test de qualitat a un mes del mundial de Gwangju, que es disputa a finals de juliol.

Després del subcampionat europeu aconseguit l’estiu passat a Barcelona, la selecció espanyola ha despertat moltes expectatives. De fet, el petit dels Martín ha confiat en el mateix bloc. Dotze dels tretze convocats per a l’europeu –l’única baixa és Marc Minguell– seran també a Belgrad. S’han afegit a una convocatòria de quinze els joves Bernat Sanahuja i Alberto Barroso, del CN Terrassa, i Guillem García, del CE Mediterrani. El Zodiac Atlètic Barceloneta, amb nou seleccionats, continua essent la base de l’equip espanyol.

A més del Japó, els altres rivals d’Espanya en el grup A de la competició són Hongria (demà) i el Canadà (dijous). Els participants del grup B són Austràlia, Croàcia, el Kazakhstan i Sèrbia.

Després de la superfinal de Belgrad i en el camí cap al mundial, la selecció espanyola té previst fer una estada a Barcelona amb el combinat italià (el 2 i el 3 de juliol), jugar el torneig de Portugalete (del 4 al 6 de juliol) i del 7 al 12 farà una estada amb Austràlia a Mokpo (Corea del Sud). El dia 13 ja es desplaçaria a la seu del mundial, la ciutat coreana de Gwangju.

LES FRASES

Entre els reptes a Belgrad hi ha adaptar-se a la nova normativa de competició, adquirir automatismes, créixer com a equip i oferir un gran nivell de joc
David Martín
seleccionador espanyol
El segon objectiu és aconseguir la classificació olímpica si guanyem el campionat
David Martín
seleccionador espanyol
Grup A Grup B
Japó Austràlia
Hongria Croàcia
Canadà Kazakhstan
Espanya Sèrbia
Fase preliminar
Japó-Espanya 19.15 h (avui)
Hongria-Espanya 16,45 h (demà)
Canadà-Espana 19.15 h (dijous)
Fase final
En els quarts de final, que es juguen divendres, el primer d’un grup s’enfrontarà al quart de l’altre, i els segons, contra els tercers de l’altre grup. Les semifinals es disputaran dissabte i la final (21 h) i el partit pel bronze (19.15 h), diumenge
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)