Natació

Belmonte aposta fort i nedarà sis proves a Gwangju

Natació. Jessica Vall, Marina García i Àfrica Zamorano completen el quartet de nedadores catalanes en la selecció definitiva per al mundial

Amb els resultats del trofeu Ciutat de Barcelona computats, la Federació Espanyola de Natació va anunciar ahir al matí la convocatòria definitiva per al mundial de Gwangju, en què es ratifica la presència de les quatre nedadores catalanes ja seleccionades: Mireia Belmonte (UCAM Fuensanta), Jessica Vall (CN Sant Andreu), Marina García (CN Sabadell) i Àfrica Zamorano (CN Sant Andreu).

En tot cas, en la circular de la federació ja s’especifica el programa complet de cada nedadora. Així, Belmonte, que ja ha tornat a la concentració d’alçada a Sierra Nevada, apostarà pel seu full de ruta tradicional: 400 m, 800 m i 1.500 m lliure; 200 m i 400 m estils, i 200 m papallona. Un dels dies més complicats de la seva atapeïda agenda podria ser el de la jornada inaugural, el diumenge 21 de juliol, en què ha de nedar en les sèries matinals de 200 m estils (i al vespre, si accedeix a les semifinals) i els 400 m lliure, sèries al matí i una hipotètica final al vespre. En tot cas, la nedadora badalonina sempre ha considerat que com més proves nedi més possibilitats tindrà de pujar al podi. En el mundial de Budapest 2017, la deixeble de Fred Vergnoux va guanyar l’or en 200 m papallona, les plates de 1.500 m i 400 m estils, a més d’acabar quarta en els 800 m.

L’altra gran referència de la natació catalana és Jessica Vall, que després del seu pas pel Ciutat de Barcelona s’ha guanyat la possibilitat de competir en les tres proves de braça (50, 100 i 200 m), tot i que és en la distància més llarga on té dipositades més esperances. En el mundial de Kazan 2015 va ser tercera. L’altra gran especialista en braça, Marina García, torna a un mundial després de perdre’s el de Budapest i afrontarà les proves de 100 m i 200 m. Completa la participació catalana Àfrica Zamorano, que, a més dels 200 m esquena, podrà competir en els 100 m per anar adquirint el to competitiu i agafant sensacions.

Dos més del Sant Andreu

El CN Sant Andreu és el club que aporta més nedadors a la selecció espanyola, ja que, a més de Jessica i Àfrica, també hi seran el solleric Joan Lluís Pons (400 m estils i 200 m papallona) i la castellonenca Lidón Muñoz (50 i 100 m lliure), que es van guanyar el bitllet en el trofeu Ciutat de Barcelona. El tècnic de tots quatre, Jordi Jou, també formarà part de l’expedició de Gwangju. La selecció la completen Jimena Pérez (Gredos San Diego) i els nedadors del Real Canoe Hugo González i Juan Segura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)