Espanya sentencia el Japó en el tercer quart

Waterpolo. Un parcial d’1-5 segella la victòria de l’equip de David Martín en la primera jornada de la superfinal de la lliga mundial

japó 10 Espanya 18

JAPÓ:Tanamura; Fukushima, Date, Koppu, Shiga, Yoshida, Kageta, Shimizu, Takata (1), Arai (3), Inaba (4), Okawa (2) i K. Araki.ESPANYA:López Pinedo; Lorrio, Munárriz, Granados (4), De Toro (2), Cabanas (1), Sanahuja, Barroso (2), Fernández, Tahull (4), Perrone (4), Mallarach (1) i García.PARCIALS:3-3, 3-6, 1-5 i 3-4.ÀRBITRES:Voevodin i Alexandrescu.JUGADES EN SUPERIORITAT:2 de 9 per al Japó i 6 de 9 per Espanya.COMENTARI:Primera jornada de la superfinal de la lliga mundial.

La selecció espanyola va encetar la superfinal de la lliga mundial amb una contundent victòria contra el Japó (10-18), segurament el rival amb menys potencial del grup. Avui s’enfrontarà a Hongria (16.45 h), que afronta la competició sense alguns dels seus principals referents i que ahir va perdre contra pronòstic contra el Canadà (9-10).

La selecció nipona va respondre a l’intercanvi de cops del primer quart, amb dos gols d’Álvaro Granados i un de Roger Tahull (3-3). L’equip de David Martín va fer un pas endavant en atac i va obrir forat després d’un parcial d’1-5, tot i que els japonesos van reaccionar just abans del descans (6-9). El conjunt espanyol, amb gols de Perrone, Barroso i Tahull, va mantenir la tònica després de la represa i va sentenciar definitivament el partit amb un altra estrebada (1-5). Amb la victòria resolta, Martín va donar minuts de joc a tots els jugadors i va dosificar forces amb vista al partit molt més exigent d’avui. Granados, autor de quatre gols, va ser escollit el jugador més valuós del partit. També van aportar quatre gols a l’equip Tahull i Perrone.