Futbol sala

Una arma que val un triplet

Futbol sala. Amb un Ferrão inspirat que ha marcat en els quatre partits de la sèrie i en les dues finals que ja ha guanyat el Barça, els blaugrana poden aixecar avui la lliga contra El Pozo

Fa uns mesos, a Andreu Plaza li van preguntar si el Barça tenia Ferrãodependència. El tècnic, amb un lleuger somriure irònic, va respondre amb contundència: “Quan tens el millor jugador del món és gairebé impossible no dependre d’ell.” El brasiler sempre apareix en les millors fotos de les grans cites. I respon sempre amb nota a l’etiqueta de jugador més decisiu del planeta. Les dues copes que el Barça ja ha guanyat aquesta temporada duen el seu segell; en la copa d’Espanya va marcar un gol i va donar una assistència al seu amic Marcenio perquè fes el 2-1 definitiu. I en la copa del Rei de Ciudad Real, va fer un doblet i va desencallar la final contra el Jaén amb una rematada de taló estratosfèrica que va donar el segon títol de la temporada al seu equip. De fet, en l’única gran cita en què Ferrão no ha participat, el Barça no va assolir l’objectiu. A la UEFA Futsal Champions League, el pivot no hi va ser per sanció i el cos tècnic considera que va pesar molt en les semifinals contra el Kairat.

Amb aquella ensopegada ja esborrada del seu ADN de golejador incansable, Ferrão ha continuat sent el gran referent golejador de l’equip i fa una setmana va afegir un nou títol de pitxitxi a la vitrina de casa seva. Una diana en la final de la lliga contra El Pozo li va permetre superar Carlitos i aconseguir el guardó de màxim golejador de la lliga per tercera temporada seguida. N’acumula 38 i n’ha fet cinc en els quatre partits de la final de la lliga, que avui (21 h, Esport 3) arriba al cinquè i definitiu capítol. El brasiler ha obert la llauna en tres dels quatre assalts i això ha marcat el camí dels seus companys. “Prefereixo centrar-me en el que passa sobre la pista i després ja parlarem de què significa guanyar una lliga després de tant de temps intentant-ho”, va dir Ferrão fa un parell de dies. El Barça i El Pozo tenen avui la possibilitat de trencar l’hegemonia de l’Inter, que ha guanyat les darreres cinc lligues. Els murcians, amb tot l’equip sencer. I els blaugrana, sense Dyego –el gran soci de Ferrão–, que no es vestirà de curt com en els altres quatre assalts de la final. “És una baixa brutal per a nosaltres. És un condicionant molt gran. De moment, l’estem suplint bé”, conclou Andreu Plaza, el tècnic del Barça.

ELS PROTAGONISTES

Vull pensar en el que passarà a la pista. Després ja parlarem del que significa guanyar
Ferrão
pivot del barça lassa
Vull guanyar, però el que més em preocupa és no estar a l’altura de qui som i què ens hi juguem
Andreu Plaza
entrenador del Barça lassa

S’espera un ple absolut al Palau Blaugrana

En poques hores, totes les entrades que es van posar a la venda per al duel d’avui al Palau es van esgotar. Més de set mil ànimes conduiran l’equip blaugrana cap al títol de lliga. El millor registre de la temporada és de 5.434 espectadors i el millor en un partit del Barça de futbol sala és de 6.923, fa dos cursos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)