Espanya paga un mal inici

Waterpolo. Un parcial de 5-1 condemna l’equip de David Martín contra Croàcia i avui s’haurà de conformar a lluitar pel bronze contra Austràlia

croàcia 10 Espanya 8

CROÀCIA:Bijak; Benic (1), Fatovic (1), Loncar (1), Jokovic (1), Buljubasic (1), Vukicevic, Buslje, Milos, Vrlic (2), Setka (1), García (2) i Marcelic.ESPANYA:López Pinedo; Munárriz (3), Granados (1), De Toro, Cabanas, Larumbe (1), Barroso (1), Fernández, Tahull, Perrone (1), Mallarach (1), Bustos i Lorrio.PARCIALS:5-1, 3-2, 2-4 i 0-1.ÀRBITRES:Margeta i Stavridis.COMENTARI:Semifinals de la lliga mundial disputades a la piscina Tašmajdan de Belgrad.

La selecció espanyola va dinamitar bona part de les possibilitats d’accedir a la final de la lliga mundial en un mal primer quart en què Croàcia va posar la directa amb un parcial de 5-1. Tot i la reacció final, l’equip de David Martín no va poder culminar la remuntada i avui (15 h) s’haurà de conformar a lluitar per la medalla de bronze contra Austràlia. El títol de la superfinal se’l jugaran Croàcia i Sèrbia, que va eliminar els aussies per 11-16. El vencedor de la final es guanyarà la plaça per als Jocs Olímpics de Tòquio.

Vrlic i García, decisius

La posada en escena va ser croata i en poc més de tres minuts l’encara boia de l’Atlètic Barceloneta Josip Vrlic i l’esquerrà català Xavi García ja havien avançat el seu equip. Una acció de superioritat culminada per Luka Loncar i una altra diana de García obrien l’escletxa. Perrone va aturar el cop, però abans de tancar el quart Vrlic tornava a colpejar en una altra acció d’home de més. Larumbe retallava diferències, però Croàcia se sentia còmoda amb la nova reglamentació, amb un joc obert i dinàmic en les àrees i arribava a l’equador amb un contundent parcial de 8-3. L’equip espanyol, comandat pel navarrès Alberto Munárriz, autor de tres gols, va reaccionar, però en l’últim quart el conjunt balcànic es va saber defensar i no va deixar que la remuntada passés del 10-8. El porter Marko Bijak, amb 16 aturades i un 66% d’efectivitat, va ser un dels destacats del partit.