Futbol sala

La lliga que obre un cicle

El Barça tanca una temporada 2018/19 pràcticament perfecta aixecant el tercer títol i posant fi a cinc anys de domini de l’Inter en la competició domèstica

Sergio Lozano, el capità, va ser l’heroi amb dos gols i va aixecar la copa

Barça 3 El Pozo 2

BARÇA LASSA:Juanjo, Aicardo, Marcenio, Joselito i Ferrão –cinc inicial–, Leo Santana, Rivillos, Arthur, Boyis, Sergio Lozano, Esquerdinha i Adolfo.EL POZO MÚRCIA:Fede, Matteus, Miguelín, Xuxa i Álex –cinc inicial–, Alberto Garcia, Andresito, Fernando, Fer Drasler, Darío i Pito.GOLS:1-0 (5’) Esquerdinha. 2-0 (25’) Sergio Lozano. 3-0 (28’) Sergio Lozano. 3-1 (35’) Andresito. 3-2 (40’) Andresito.ÀRBITRE:Felipe Madorrán i Urdanoz Azpeteguia.PÚBLIC:6.371 aficionats al Palau Blaugrana.

El Barça va guanyar ahir la lliga. En el cinquè partit d’una final molt igualada contra El Pozo Múrcia, davant un Palau magnífic i en un duel frenètic contra els murcians. En un exercici de força del conjunt blaugrana que acaba el curs firmant un triplet extraordinari davant una afició que sempre l’ha conduït. En els bons i en els mals moments. Perquè el Barça ahir va tancar definitivament uns anys complicats en què s’ha rejovenit la plantilla, s’ha canviat la cara de l’equip i s’ha hagut de sotmetre al domini d’un Movistar Inter que ha marcat una època que ahir es va acabar. Sempre se li havia resistit algun, però, als tres títols que havia aconseguit el Barça darrerament –les copes del Rei (2018 i 2019) i la copa d’Espanya (2019)–. “Falta un títol gran”, cridaven les veus crítiques del barcelonisme. “La temporada hauria quedat una mica a mitges si no haguéssim guanyat aquesta lliga”, va admetre ahir Andreu Plaza, el tècnic. Amb Sergio Lozano aixecant el títol de lliga, el Barça fa callar totes les veus que en algun moment han posat en dubte el que és un dels millors anys de la secció.

Un cinquè partit frenètic

El Pozo va estar millor en els primers compassos del partit d’ahir. Juanjo, titular, va haver d’oferir bona part del seu repertori en diverses ocasions de Miguelín, Xuxa i Àlex. El darrer, protagonista desafortunat durant tot el primer temps intentant escalfar el duel en jugades al límit del reglament, va rematar un parell de vegades amb el cap dins l’àrea. En un duel travat i gens fluid, el Barça es va avançar: Esquerdinha, entrant sol al cor de l’àrea, va obrir la llauna. La pissarra, que tantes alegries havia donat durant la final als murcians, airejava els blaugrana, que també van topar amb el travesser en un xut des de la distància de Sergio Lozano.

El partit no tenia continuïtat, les entrades eren constants i els nervis contagiaven les dues plantilles. El Pozo es va carregar ràpidament de faltes en els primers minuts i això va fer que baixés un punt la pressió en els darrers compassos dels primers vint minuts. De fet, el Barça va disposar d’un doble penal que Ferrão va estavellar al pal.

En la segona meitat, es va veure més futbol sala. El Barça es va sentir més còmode sobre la pista i va veure com un protagonista el va conduir cap al triplet. El capità, Sergio Lozano, va posar-se l’equip a l’esquena i va deixar encarrilada la final amb dos gols de pitet. Dues conduccions de potència i control van precedir dues fuetades estratosfèriques que van desfermar l’eufòria d’un Palau en ebullició. El Pozo va quedar tocat però mai va afluixar la corda. Amb Àlex fent de porter jugador, Fernando agafant les regnes de l’atac i picant tres vegades amb els pals de la porteria blaugrana. Però el Barça va demostrar que sap patir i que està en un punt de maduresa de conjunt gran, d’equip que pot marcar època. Andresito, en dues ocasions, va retallar distàncies, però ja era massa tard per evitar que el Palau celebrés el triplet.

L’ASSISTÈNCIA

Ser capità és una responsabilitat molt gran i poder respondre amb títols em fa feliç
Ferrão
pivot del barça lassa
Les finals no es juguen bé, es guanyen. Hem sabut guanyar un partit molt complicat
Andreu Plaza
entrenador del barça lassa
6.371
aficionats
es van aplegar ahir al Palau per animar el Barça. El rècord de 6.923, però, no es va moure.

El pitjor

Nom i Cognom

Text per explicar qui ha estat el pitjor del partit

El millor

Nom i Cognom

Text per explicar qui ha estat el millor del partit

El darrer partit de Leo Santana

Leo Santana ja no defensarà més els interessos del Barça Lassa. Tot apunta que el brasiler vestirà, de fet, la samarreta d’El Pozo Múrcia el proper curs. L’ala de Juiz de Fora va tancar ahir una etapa de dos anys vestint la samarreta del Barça on ha guanyat una copa d’Espanya, dues copes del Rei i una lliga. El brasiler, que sempre ha connectat molt amb el Palau Blaugrana, ha acabat oferint grans prestacions en la final però el seu lloc l’ocuparà l’any vinent el brasiler Daniel. El fins ara jugador del Movistar Inter serà del Barça el proper curs. Ahir, Leo Santana va veure com els seus companys el mantejaven i li regalaven una samarreta emmarcada amb el seu dorsal i el seu nom. “És una de les grans persones que he conegut en aquest món. Espero que li vagi molt bé allà on vagi. S’ho mereix”, va dir Ferrão.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)