Waterpolo

El CN Terrassa sacseja el mercat i ja mira a Europa

Waterpolo. La incorporació de Leitón ha obert el ball en unes setmanes molt mogudes en el capítol de fitxatges que podrien provocar canvis en l’ordre establert en la lliga les últimes temporades

Només feia un parell de dies que el l’Astralpool CN Sabadell havia conquerit el dissetè títol de lliga, el novè consecutiu, quan el CN Terrassa anunciava que recuperava Paula Leitón, una de les jugadores de referència tant del club sabadellenc com de la selecció espanyola. Era el 20 de maig, el mateix dia que se celebrava la Diada de la Natació Catalana. Va ser el tret de sortida d’unes setmanes molt mogudes pel que fa a altes i baixes en els principals equips de la divisió d’honor femenina que podrien provocar una autèntica sacsejada en l’ordre establert les últimes temporades en el campionat estatal.

Amb la boia terrassenca Leitón com a pal de paller, en dies successius es van anunciar les incorporacions de Bea Ortiz (CN Sabadell), una de les principals golejadores i llançadores del campionat; de la internacional madrilenya Pili Peña (CN Sant Andreu), i la sorpresa final, el fitxatge de la capitana del CN Sabadell, Olga Domènech. El CN Terrassa ha fet una aposta decidida per l’equip femení amb el repte, com ja ha fet amb el masculí, de pujar un parell d’esglaons perquè es pugui lluitar per una de les tres primeres posicions de la lliga i obtenir plaça per jugar competició europea. El curs passat van ocupar el sisè lloc, rere el Sabadell, el Sant Andreu, el Mataró, el Mediterrani i el Rubí.

El CN Sabadell, que també haurà de fer front a la marxa d’Anni Espar al Mataró, va aturar el cop amb les renovació d’altres jugadores que formen la seva columna vertebral: Laura Ester, Mati Ortiz, Judith Forca i Marina Cordobés, a més d’assegurar-se la continuïtat de Maica Garcia, que té contracte fins al 2020. L’entitat sabadellenca també ha fitxat dos joves talents del CN Sant Andreu, Ruth Ariño, formada al club vallesà, i Sílvia Morell, i aquesta setmana ha anunciat les incorporacions de la golejadora italiana Laura Barzon (Padova) i la boia russa Ekaterina Tankeeva (SIS Roma) per cobrir les baixes ja conegudes de les nord-americanes Maggie Steffens i Kiley Neushul. La marxa de les jugadores estrangeres, en una temporada marcada pels Jocs Olímpics de Tòquio, és la tònica en els principals equips de divisió d’honor. Des del vestidor del CN Sabadell ja es coïen moviments aquest estiu, tant per l’aposta decidida d’altres clubs com per la voluntat d’afrontar nous reptes per part d’algunes jugadores. La teòrica pèrdua de potencial del club de referència en l’última dècada pot anar en benefici de la lliga, amb un campionat més igualat i competitiu. Tot i les baixes, el Sabadell tornarà a ser el gran favorit i el rival a batre en els campionats d’àmbit espanyol.

La Sirena busca boia

A més de l’evident salt de qualitat del CN Terrassa, també té molt bona pinta el segon projecte de Marina Zablith al capdavant del CN Mataró. Les incorporacions de les internacionals Anni Espar (CN Sabadell), Anna Gual (Sant Andreu) i Irene González (Hawai), a més de la tornada de la portera holandesa Debby Willemsz, poden donar lloc a un bloc molt compensat. En tot cas, faltaria una boia per cobrir la baixa de la nord-americana Brigitta Games. Amb el mundial de Gwangju a l’horitzó, més d’un club s’esperarà a la resolució del campionat per acabar de fer els últims retocs a la plantilla.

En espera de conèixer les altes de l’equip, de moment qui surt més mal parat del moviment de jugadores és el subcampió de lliga i de copa, el CN Sant Andreu, que ha perdut fins a set integrants de la plantilla, algunes per anar a reforçar els seus rivals.

Més enllà del ball de fitxatges, fins a 22 jugadores de clubs catalans, moltes implicades en aquests moviments de clubs, es van concentrar ahir al CAR de Sant Cugat a les ordres del seleccionador espanyol Miki Oca per fer una estada amb el combinat rus per preparar el mundial de Corea del Sud. Inclòs en aquesta estada, totes dues seleccions disputaran demà un partit amistós a la piscina del CE Mediterrani (19.45 h).

LA DADA

El CN Sabadell ha perdut sis de les jugadores que van assolir la cinquena Eurolliga
CN SABADELL
Altes
Ruth Ariño (CN Sant Andreu), Sílvia Morell (CN Sant Andreu), Laura Barzon (Plebiscito Padova) i Ekaterina Tankeeva (SIS Roma)
Baixes
Paula Leitón (CN Terrassa), Bea Ortiz (CN Terrassa), Olga Domènech (CN Terrassa), Anni Espar (CN Mataró), Maggie Steffens (EUA) i Kiley Neushul (EUA)
CN SANT ANDREU
Altes
Encara per determinar
Baixes
Pili Peña (CN Terrassa), Anna Gual (CN Mataró), Ruth Ariño (CN Sabadell), Sílvia Morell (CN Sabadell), Danijela Jackovich (EUA), Brigitte Sleeking i Maartje Keuning (Holanda).
CN MATARÓ
Altes
Anni Espar (CN Sabadell), Anna Gual (CN Sant Andreu), Debby Willemsz (Holanda) i Irene González (Hawai).
Baixes
Brigitta Games (EUA), Gabrielle Stone (EUA), Audrey Nathalie Daule (França), Lea Bachelier (França) i Carla Graupera (retirada).
CN TERRASSA
Altes
Paula Leitón (CN Sabadell), Bea Ortíz (CN Sabadell), Olga Domènech (CN Sabadell) i Pili Peña CN Sant Andreu)
Baixes
Angela Ruiz, Claudia Abad, Blanca Goset, Aina Pastor i Marta Silva.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)