Més esport

Salt Lake City apunta al 2030

Olimpisme. La ciutat nord-americana, escollida pel comitè olímpic del seu país i seu olímpica el 2012, lluitarà pels mateixos jocs als quals aspiren Catalunya i Barcelona

El rival més dur que probablement tindrà Catalunya en el seu objectiu de portar els Jocs d’Hivern al país el 2030 serà probablement la ciutat que va organitzar la cita del 2002, Salt Lake City (Utah). El comitè olímpic dels EUA (USOC) ha triat aquesta ciutat per sobre de Denver (Colorado) per aspirar a portar els Jocs d’Hivern als Estats Units per cinquena vegada. L’alcalde de Salt Lake City, Jackie Biskupski, ja ha manifestat també l’interès de la ciutat per tirar endavant el projecte, tot i que els mitjans nord-americans recorden també que la selecció de la ciutat per als Jocs del 2002 va estar acompanyada d’un escàndol –s’haurien subornat alguns membres del COI.

Tot i això, és una de les poques ciutats que van organitzat uns jocs d’hivern amb un benefici econòmic que va servir per fer el manteniment de les instal·lacions, moltes de les quals seran les mateixes que s’usarien en uns hipotètics Jocs d’Hivern del 2030. El COI és el primer interessat que hi hagi més d’una candidatura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)