Atletisme

Jonathan Romeo deixa els obstacles

Atletisme. El lloretenc, sense motivació ni cap ajuda per als 3.000, es vol centrar en el cros i provar el trail

“Jo sempre he estat més de cros i tothom que hagi seguit una mica l’atletisme sabrà que si he estat a la pista és per l’Isidro [Jiménez]. Em va convertir en una persona competitiva en els obstacles, però arriba un moment que no em sento còmode.” Així explica Jonathan Romeo (Lloret de Mar, 1994) la decisió de deixar els 3.000 obstacles, una disciplina atlètica en la qual va competir en el mundial a Londres fa dos estius.

“Aquesta temporada ja no faré pista, més que res perquè no em sento competitiu”, afirma el lloretenc, que el 2018 va ser quart en els Jocs Iberoamericans. Amb 8:27.25 en els 3.000 obstacles era el tercer del rànquing estatal la temporada passada. “Tampoc m’està donant gaires motius, ni tinc el suport de la federació. L’any passat era un dels tres millors a Espanya i no tinc ni beca de la federació. Amb això queda tot dit”, denuncia Romeo sobre un motiu que l’ha acabat d’empènyer a prendre la decisió de no continuar preparant la temporada d’estiu a la pista, atípica per la presència del mundial a l’octubre.

La decisió

“Des de l’any passat, i fins i tot l’any que vaig anar al mundial de Londres, que ja no tenia clar continuar a la pista. Ho vam aguantar un any més, però ha arribat un moment que... Les quatre persones amb què he parlat i hi entenen em diuen que és una bona decisió i que tinc possibilitats en les distàncies curtes”, afirma sobre el canvi consensuat amb el seu entrenador, entorn i club, el Lloret (del 2013 al 2016 va córrer pel Barça). Campió de Catalunya de cros en la categoria absoluta el 2017 i podi en la darrera edició, la del centenari, a Vic, Jonny estudia la possibilitat de competir també en curses de muntanya.

El cap de setmana passat Romeo va guanyar la Lloret Night Trail, la distància de 16 quilòmetres, amb 1h05 i cinc minuts menys que Carles Montllor (Inverse) i Boris Vallès (Corredors.cat). El més ràpid en la distància curta (7) va ser el també mundialista i olímpic lloretenc, Àngel Mullera, que aquest hivern passat ha competit en duatló.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)