Handbol

Increment moderat

Handbol. La UE Sarrià aprova en l’assemblea general apujar la quota de soci per fer front a l’ascens a plata

S’haurà d’entrar amb carnet de soci i, qui no ho sigui, haurà de passar per taquilla. Aquesta és la principal conclusió de l’assemblea general de socis celebrada per la Unió Esportiva Sarrià, en la qual es va prendre una decisió que situa la política d’accés als partits del primer equip al mateix nivell que la resta de clubs de la divisió d’honor plata, en la qual el conjunt sarrianenc debutarà el curs que ve. Una consulta amb l’Handbol Bordils, l’altre club de referència a la demarcació i que fa sis anys que disputa aquesta categoria, fa que el preu per veure un partit al pavelló del Sarrià sigui de vuit euros, com al Blanc i Verd.

La quota de soci, que s’havia mantingut sense canvis els darrers anys, tindrà un increment moderat en les modalitats individual i familiar, no en la de jubilats.

Supervivència

Aquesta era la primera assemblea de la nova junta encapçalada per Joan Llunell i Jordi Paretas. Exposats els números i el preu que comporta el canvi de categoria del primer equip masculí, estimat en cent mil euros, es va demanar un esforç als socis, no mitjançant una derrama sinó en la cerca de col·laboradors o anunciants. El pressupost de la Unió Esportiva Sarrià en aquest darrer exercici superava els 200.000 euros. Els responsables del club confien cobrir aquesta quantitat, fins i tot sense incloure-hi la quantitat que puguin recaptar en cada partit.

Els desplaçaments de l’equip –aquesta temporada hi ha quatre equips andalusos i tres gallecs a la categoria– marquen l’increment en el pressupost, seguit d’arbitratge (el doble), la quota de la federació o l’obligació de retransmetre els partits en streaming –tots els clubs, sense infraestructura pròpia, acaben contractant la mateixa empresa, que cobra més de 300 euros per partit.

El balanç esportiu va ser un dels altres punts de l’ordre del dia tractats, un àmbit en què es posa en valor que a més de l’ascens a plata del primer equip –campió de lliga abans i de la copa catalana després– i el del segon a la primera catalana o el subcampionat estatal de l’infantil el club comptarà el curs que ve amb quatre equips més. Això vol dir que es passarà dels catorze de la darrera temporada a una xifra ja confirmada de divuit.

Compte enrere

Fer créixer la massa social del club serà, doncs, un dels objectius que asseguraran la subsistència de la Unió Esportiva Sarrià a una categoria cada any més professional; amb més de 350 socis titulars –la xifra d’usuaris supera els set-cents– i un pavelló propi amb capacitat per a uns 600 espectadors. Sense cadires es fa complicat establir-la, però el que sí que ja s’ha activat és el compte enrere per al 14 de desembre, en la visita del Bordils per primer cop a plata i més de sis anys i mig després del darrer enfrontament entre tots dos a primera estatal. Aquest serà el dia que es posarà a prova la capacitat d’organització del club, amb un altre que arrossega tanta o més gent disposada a seguir el partit al mateix pavelló. Un recinte remodelat íntegrament els darrers anys, en un procés iniciat per l’anterior junta, que té només pendent els vestidors. Acabar l’obra s’ha ajornat com a mínim un any, per centrar els esforços en la permanència a plata.

LES DADES

100.000
euros
és l’increment que suposa tenir el primer equip masculí a plata, un terç del pressupost
350
socis
titulars té la Unió Esportiva Sarrià, amb 700 usuaris i un pavelló per a uns 600 espectadors
18
equips
confirmats té el club per al curs 2019/20, quatre més que aquesta darrera temporada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)