Tennis

Badosa i Ramos, fora de Wimbledon a la primera

Tennis. L’empordanesa perd contra la russa Flink per 6-4 i 6-2 i el mataroní cau contra el nord-americà Johnson (6-4, 6-2 i 6-3)

Paula Badosa i Albert Ramos es van acomiadar de Wimbledon en el primer partit. L’empordanesa es va estrenar en el quadre gran del torneig londinenc amb una derrota contra la russa Varvara Flink, que la va vèncer per 6-4 i 6-2. El mataroní va perdre en tres sets contra el nord-americà Steve Johnson, per 6-4, 6-2 i 6-3.

En el primer set Paula Badosa va plantar cara a la seva rival, que com ella havia superat la fase prèvia, i va tenir la seva oportunitat en el quart joc, quan va disposar de cinc pilotes per trencar el servei de la russa i no en va aprofitar cap. Varvara Flink va trencar el servei de la de Begur en el setè joc i després va guanyar el primer set (6-4). En el segon set l’empordanesa es va situar amb un 2-1 a favor seu, però a partir d’aquí la russa va guanyar cinc jocs seguits i va trencar en dues ocasions el servei de Paula Badosa. Varvara Flink va aconseguir la victòria en una hora i deu minuts.

Albert Ramos va perdre en el seu primer partit d’aquesta edició de Wimbledon, que també era el primer que jugava sobre herba aquest any. El mataroní va ser superat pel nord-americà Steve Johnson en gairebé dues hores i no va aconseguir trencar el servei del seu rival en cap de les quatre ocasions que va tenir. El nord-americà va ser encertat en el servei i, a banda de mantenir-lo en cada ocasió, va fer deu aces, i va trencar el servei al mataroní en quatre ocasions.

Federer i Nadal, endavant

Roger Federer, el segon favorit, va cedir el primer set contra el sud-africà Lloyd Harris en la seva estrena sobre l’herba de Wimbledon, però va reaccionar molt bé i va aconseguir la victòria per 3-6, 6-1, 6-2 i 6-2 en menys de dues hores. Rafael Nadal, el tercer cap de sèrie, no va trigar tant a reaccionar i després de cedir els dos primers jocs va començar a imposar el seu joc i va derrotar el japonès Yuichi Sugita en tres sets, per 6-3, 6-1 i 6-3, en dues hores i un minut. En el quadre femení Garbiñe Muguruza (26) va perdre contra la brasilera Beatriz Haddad Maia per un doble 6-4 en una hora i mitja. Va guanyar els dos primers jocs, però després no va poder mantenir el ritme i el fet d’arribar a Wimbledon sense haver jugat tornejos en les darreres setmanes li va pesar. Carla Suárez (30) va guanyar l’australiana Samantha Stosur per 6-2 i 7-5. La recent número u mundial, l’australiana Ashleigh Barty, va debutar amb victòria contra la xinesa Zheng Saisai per un doble 6-4.